Trump Afganistani kaose kohta: Kas te igatsete mind juba tagasi?

USA endine president Donald Trump võttis lühikese repliigiga sõna Afganistani teemal, märkides ära kaose Afganistanis, täielikult avatud USA piiri, rekordilise kuritegevuse, naftahindade rekordilise tõusu ja kiire hinnatõusu.

„Kas te igatsete mind juba tagasi?” küsis Trump irooniliselt. Talibani edenemine Afganistanis on pannud lääneriigid kiirustama riigist väljumisega enne ametlikult paika pandud tähtaega, mis oli 31. august, vahendab Daily Mail.

Eile reedel tungisid Talibani väed Afganistani suuruselt teise linna Kandahari, Iraani piiri ääres asuvasse Herati ja Ghazni linna, mis asub mõnikümmend kilomeetrit Kabulist lõuna pool. See on sundinud lääneriike paaniliselt Kabulist evakueeruma.

USA saatis Kabuli evakueerumist turvama 3000 sõjaväelast. USA saatkonna töötajad valmistuvad dokumentide, arvutite ja muu tundliku info hävitamiseks.

Telekanali CNN andmetel on soovitatud hävitada kõik, mis võiks Talibanile huvi pakkuda, kaasa arvatud USA logoga esemed.

Kriitikud süüdistavad USA presidenti Joe Bidenit, et põgenetakse kabuhirmus nagu 1975. aastal Vietnamist ning praegune tegevus meenutab paanilist Saigoni saatkonna evakueerimist.

US embassy staff in Kabul preparing to destroy papers and computers

Staff made preparations to leave US embassy on Friday as Taliban closed to within 50 miles of Kabul Some 3000 infantry troops began arriving at the city’s international airport to aid evacuation of civilians Former President Trump condemned the Biden administration’s handling of the withdrawal as a ‘tragic mess’ NATO

Kommentaarid
(Külastatud 698 korda, 1 külastust täna)