Teadlased ja terviseametnikud Inglismaal vastakuti laste vaktsineerimise pärast

Ametnikud tahaks Inglismaal kõik lapsed koroona vastu ära vaktsineerida alates 12. eluaastast, et saaks koolid avada, aga teadlaste arvates on lastele parem, kui nad põevad haiguse läbi loomulikul teel.

Teadlaste väitel saavad lapsed läbi loomulikul teel haigestumise parema ja pikema immuunsuse kui läbi vaktsineerimise, vahendab Daily Mail.

Uuringud on näidanud, et vaktsiinide poolt saadav immuunsus kaob mõne kuuga. East Anglia ülikooli mikrobioloogia professor David Livermore ütles, et maailm peab koroonaga hakkama saama aastakümnete jooksul – selleks on lastel parem haigus läbi põdeda, et nad oleks tulevikus parema kaitsega haiguse vastu.

Professor Livermore ütles, et loomulikul teel saadud immuunsus on parem kui vaktsiinid, kui arvestada pikemat perspektiivi.

Inglise terviseametnikud aga kardavad, et kui lapsi kohe ära ei vaktsineeri, siis hakkab haigus kontrollimatult levima. Praegu on kõige suurem nakatumine keskkooliõpilaste hulgas, kuigi koolid pole veel alanud. Uuringute järgi tahavad kaks kolmandikku lastest vaktsiini saada.

Arvestama peab ka seda, et lastel ei esine haiguse läbipõdemisel raskeid haigusjuhtumeid, aga vaktsineeritud lastel on esinenud ohtlikku südamepõletikku.

East Anglia ülikooli nakkushaiguste professor Paul Hunter ütles, et vaktsiini kahjulike kõrvaltoimete oht on laste puhul suurem kui võimalikud haiguse tüsistused. Lisaks on ligi pooled lapsed juba haigusega kokku puutunud, seetõttu on neil loomulik immuunsus ja nad ei vaja vaktsiini.

Professor Hunter ütles, et laste vaktsineerimine on puhtalt täiskasvanute huvides, mis on eetiliselt „kaheldav”.

Londoni King’s College’i epidemioloogia professor Tim Spector ütles, et laste vaktsineerimine sööks ära kogu vaktsiinivaru, mida saaks kasutada ohustatud gruppidele eeloleval talvel kolmandate dooside jaoks.

Inglise terviseametnikud aga avaldavad survet, et vaktsineerida ära kõik lapsed alates 12. eluaastast. Samas pole Briti vaktsineerimise nõukogu veel oma jah-sõna öelnud.

Experts claim letting youngsters catch virus will create natural

Professor David Livermore said it is ‘plausible’ it is better for children to develop natural immunity Experts are divided on whether moving to vaccinate children before they return to school would be wise Professor Devi Sridhar said teens should be offered the vaccine ‘urgently’ with the Delta variant set to ‘fly’ Scientists were at war over vaccinating children against Covid today after it was revealed the NHS has put plans in place to jab secondary school pupils without their parent’s consent.

Kommentaarid
(Külastatud 542 korda, 1 külastust täna)