Surmaga lõppenud Turu tõukerattaõnnetus polnudki tõukerattaga sõitnud naise süü, kuriteos kahtlustatakse bussijuhti

Politsei kahtlustab bussijuhti liikluse ohustamises ja surma põhjustamises seoses Turu linnas eelmisel nädalal juhtunud liiklusõnnetusega, milles hukkus elektritõukeratta juht.

Politsei andmetel sõitis buss mööda Uudenmaankatu tänavat ja ületas Hämeenkatu tänavat. 23-aastane naine, elektritõukeratta juht ületas Uudenmaankatu tänavat, et sõita edasi rattateele, kui buss ratturile otsa sõitis, vahendab Iltalehti.

Sündmuskoht on üks Turu tihedama liiklusega ristmikke. Politsei selgitas juhtunut muu hulgas kaamera salvestiste abil. Üle on kuulatud ka mitu tunnistajat.

Politsei tugines juhtunu hindamisel foorituledele. Bussijuht sõitis ristmikule kahtlustuse kohaselt punasega.

Ristmikul on foorid, mis reguleerivad eesõigust. Mitmest allikast on leidnud kinnitust, et süüdi on bussijuht. Elektritõukeratta juhti enam ei kahtlustata, ainus kahtlusalune on bussijuht.

Bussi sõidukiirust pole veel selgeks tehtud, aga tunnistajate väitel oli see lähedane sel kohal lubatud kiirusele ehk 40 km/h. Seega buss kiirust ei ületanud. Eeluurimine peaks lõppema lähimate kuude jooksul.

Turun potkulautaturma ei ollut kuolleen naisen syy – poliisi epäilee bussikuskia törkeistä rikoksista

Onnettomuus tapahtui viime viikolla Turussa. 23-vuotias nainen menehtyi jäätyään linja-auton alle. Poliisi epäilee linja-auton kuljettajaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta liittyen Turussa viime viikolla tapahtuneeseen liikenneonnettomuuteen, jossa kuoli sähköpotkulaudan kuljettaja. Asiasta tiedottaa Lounais-Suomen poliisilaitos. Poliisin mukaan linja-auto kulki tilanteessa Uudenmaankatua pitkin Hämeenkadun yli Kupittaan suuntaan.

Kommentaarid
(Külastatud 372 korda, 1 külastust täna)