Šoti peaminister tahab ühiskonna uuesti lukku panna, kuna koroonaga nakatumiste arv lööb rekordeid

Ühendkuningriigis, kus lasti piirangud vabaks ja kus nakatumiste arv on sööstmas üles, tahetakse kehtestada uuesti piirangud. Šoti peaminister Nicola Sturgeon ütles, et kui nakatumiste arv kasvab pärast laste kooliminekut, pannakse ühiskond lukku.

Šotimaad on tabanud kiireim nakatumiste arvu kasv pärast pandeemia algust, seda vaatamata suurele vaktsineerimisele. Lisaks jätkuvad maskikandmise kohustus ja kogunemiste piirangud, vahendab Daily Mail.

Peaminister ütles, et ettevõtted peaks laskma inimesed koju tööle. Ettevõtete juhid aga hoiatavad peaministrit järjekordse külmutamise eest.

Šotimaal olid juba seni karmimad piirangud kui mujal Ühendkuningriigis, aga nakatumiste arv kasvab sellele vaatamata kõige kiiremini. Nädalaga on nakatumiste arv kahekordistunud ja esmaspäeval lisandus 4323 uut nakatumist, mis on uus rekord.

Peaminister ütles, et vaatamata vaktsineeritusele ei saa ühiskonda nakatumiste arvu kiire kasvu tõttu lahti hoida. Suurem nakatumiste arv tähendab suuremat haiglapatsientide arvu. See suurendab koormust intensiivravile ja toob kaasa surmad.

Ettevõtjad aga pole piirangutega rahul ja väidavad, et piirangud takistavad majanduse taastumist. Eesmärk peaks olema ühiskonna avamine. Ettevõtjate väitel on vaktsineeritud nii palju inimesi, et ühiskonda peaks olema võimalik avatuna hoida.

Sturgeon says Covid restrictions will be REINTRODUCED if cases rise

Sturgeon yesterday raised the prospect of reintroducing some curbs She also said that existing regulations, including mandatory face masks and limits on capacities at major events, are likely to be extended again Scotland already has more Covid restrictions than other parts of the UK but cases appear to be rising faster The number of confirmed cases has more than doubled in the past week and hit a record high of 4,323 yesterday Scots could be dragged back into tougher coronavirus restrictions amid the biggest surge in cases since the beginning of the pandemic.

Kommentaarid
(Külastatud 364 korda, 1 külastust täna)