Soomes on registreeritud 105 koroonavaktsiinidega seotud surmajuhtumit

Soome ravimiametis Fimea on registreeritud kokku 105 koroonavaktsiinidega seotud surmajuhtumit.

Fimea peaarst Maija Kaukonen samas ütles, et ravimiametnikud pole tuvastanud vaktsineerimisega seotud suremuse kasvu. Kuivõrd vaktsineerimisega kaasnevad kõrvaltoimed nagu palavik võivad olla nõrga tervisega inimestele ohtlikud, siis on terviseamet andnud soovituse, et kehva tervisega inimesi ei vaktsineerita, vahendab MTV.

Terviseamet on uurinud ka koroona vastu vaktsineerimise järgset suremust ja on tuvastatud, et suremus pole kasvanud. Terviseamet uurib põhjalikult kolme Soomes kasutatava koroonavaktsiini mõju.

Vaktsineerimisele järgnenud surmad olid põhiliselt siis, kui vaktsineeriti kõige eakamaid inimesi, kelle tervis oli juba niigi halb.

Fimeas registreeritud 105 koroonavaktsiiniga seotud surmajuhtumitest on 9 Moderna, 14 AstraZeneca ja ülejäänud 82 Pfizeri vaktsiini tulemus. Enamus vaktsineerimise järgselt surnutest on üle 80-aastased. Alla 50-aastaseid on nende hulgas 6.

Kaukonen ütles, et kolmandikul pärast vaktsineerimist surnud patsientidest ei esinenud vahetult peale vaktsiini saamist kõrvaltoimeid ja surm oli arvatavalt seotud teiste haigustega.

Kolmandikul pärast vaktsineerimist surnud patsientidest esinesid kõrvaltoimed nagu palavik või üldise enesetunde kehvenemine vaktsineerimisele järgnenud päevadel. Kuigi nad surid tõenäoliselt krooniliste haiguste tagajärjel, ei saa nende puhul vaktsiini mõju välistada.

Kommentaarid
(Külastatud 2,886 korda, 1 külastust täna)