Soomes on esialgne vaktsineerimisind lahtunud

Soomes on esialgne suur vaktsineerimisind suve jooksul lahtunud. Soome on jäänud vaktsineerimise tempo poolest teiste Euroopa riikidega võrreldes keskmisest tahapoole.

Euroopa Liidu riikides on vähemalt ühe doosi saanud 72,2 protsenti üle 18-aastastest täisealistest, Soomes on vastav protsent 81,3. Teise doosi on Euroopa Liidus saanud keskmiselt 60,3 protsenti täisealistest, Soomes aga vaid 45,5 protsenti, vahendab Iltalehti.

Naaberriigis Rootsis on ühe doosi saanud 78,9 protsenti täisealistest ja kaks doosi 53,5 protsenti. Norras on vastavad numbrid 82,4 ja 39,2 protsenti.

Terviseameti peaarst Hanna Nohynek ütles vaktsineerimiste tempo aeglustumist kommenteerides, et Soomes alustati suure hooga, aga teiste dooside puhul antakse need doosid, mis riiki jõuavad. Soome valis strateegia, kus vaktsineeriti ühe doosiga ära võimalikult palju inimesi. Kahe doosi vahe on 8-12 nädalat.

Kõige rohkem on Euroopas inimesi vaktsineeritud Islandil, kus ühe doosi on saanud 91,2 protsenti täisealistest ja kaks doosi 86,5 protsenti.

Kõige vähem on Euroopas vaktsineerituid Rumeenias, kus ühe doosi on saanud 31,7 protsenti ja kaks doosi 30,6 protsenti täisealistest.

Suomen rokotustahti hyytynyt – asiantuntija kertoo, miksi

Keskustelu koronapassin mahdollisesta käyttöönotosta Suomessa on käynyt kuumana. EU-maiden neuvosto hyväksyi huhtikuussa esityksen rokotus- ja testisertifikaatista, eli EU:n omasta koronapassista, jonka tarkoitus on helpottaa matkustamista EU-alueella. Todistuksessa on joko maininta saadusta koronarokotteista, negatiivisesta testituloksesta tai sairastetusta koronavirusinfektiosta. Omia koronapassejaan käyttöön ottaneiden maiden määrä on kasvussa.

Kommentaarid
(Külastatud 1,230 korda, 1 külastust täna)