Soomes jätkub kaugtöö soovitus suurema koroona levikuga piirkondades kuni septembri lõpuni

Rahandusministeerium ning sotsiaal- ja terviseministeerium on analüüsinud riikliku kaugtöö soovituse kehtivuse aluseid. Kaugtöö soovitust ei soovitata muuta, kuna vaktsineerimise ulatus on epideemiaga võrreldes ebapiisav. Soovitus kehtib kuni 30. septembrini 2021 kiire nakatumiste arvu kasvu ja ulatusliku leviku faasi piirkondades. Kaugtöö soovituse kehtivuse kriteeriume hinnatakse uuesti septembri keskel.

Epideemia olemus on alates suve algusest muutunud ja praegu diagnoositakse nii palju nakatumisi, et epideemia olukord võib vaktsineerimiste edenemisest hoolimata kiiresti halveneda. Lisaks on koroonaga nakatumised praegu valdavalt Delta variandiga, mis levib kergemini kui teised variandid. On selgunud, et ulatuslik kaugtöö piirab haiguse levikut.

Kuna vaktsineerimise ulatus on tõusuteel, alustatakse kohe ettevalmistusi kaugtöölt hübriidtööle üleminekuks. Riiklikul tasandil valmistatakse ette hübriidtööle üleminekut töötervishoiu ameti, ministeeriumide, terviseameti ning tööturuorganisatsioonide koostöös.

Valitsus hindas jaanuaris 2021 erinevaid kontrollimeetmeid ja otsustas koostada tegevuskava ning koos sellega järk-järgult valmistuda ühiskonna avanemiseks. Hübriidstrateegia tegevuskava raames tehti ministeeriumidele ülesandeks hinnata augusti lõpuks ümber valitsuse riikliku kaugtöö soovituse põhjendus ja kehtivus.

Ministeeriumid kasutasid koroonatõrjemeetmete raames oma töös terviseameti ning töötervishoiu ameti hinnanguid nii epidemioloogilise arengu kui ka kaugtöö mõju kohta.

Kommentaarid
(Külastatud 129 korda, 1 külastust täna)