Soome valitsuse uus määrus piiriületuse erandite kohta

Soome valitsus kiitis heaks uue määruse koroonatõendi esitamise ja koroonaviiruse testis osalemise kohustuse erandite kohta välismaalt Soome saabudes. Määrus jõustub 1. septembril 2021.

Soome saabuvatel isikutel peab enne Soome sisenemist olema tõend viimase kuu kuu jooksul läbi põetud koroonaviiruse haiguse, saadud usaldusväärse koroonaviiruse vaktsiinikuuri või koroonaviiruse negatiivse testi kohta.

Tõendi esitamise ja testis osalemise kohustus ei kehti isikutele, kes saabuvad Soome riigist või piirkonnast, kus koroonaviiruse esinemine või muteerunud viiruse levik ei kujuta endast erilist ohtu epideemia levikule.

Valitsuse määrusega kooskõlas olevad riigid ja territooriumid, kust Soomes saabujatele testi või tõendit ei nõuta on Hongkong, Hiina, Macau, Malta, Taiwan, Ungari, Uus Meremaa, Poola, Vatikan, Norra Omasvuono, Kaivuono, Raisi, Koutokeino, Kaarasjoki, Teno, Uuniemi ja Lõuna-Varangi omavalitsused ning Haaparanta, Kiruna, Pajala ja Ylitornio omavalitsused Rootsis.

Samuti ei pea nende riikide või piirkondade isikud sooritama teist COVID-19 testi 72–120 tunni jooksul pärast Soome saabumist.

Kehtiv valitsuse määrus kaotab kehtivuse 31. augustil ja uus määrus kehtib kuni 15. oktoobrini 2021. Riigid ja piirkonnad ning epideemia olukord vaadatakse üle iga kahe nädala tagant.

Kommentaarid
(Külastatud 2,215 korda, 1 külastust täna)