Soome valitsus tõstis Afganistanist ära toodavate inimeste arvu 170 pealt 298 peale

Soome valitsus otsustas täna teisipäeval, 24. augustil erakorralisel istungil, et lisaks varasematele otsustele võib Afganistanist Soome vastu võtta maksimaalselt 45 endist Soome Kabuli saatkonna töötajat, sealhulgas nende pereliikmed. Soome võib uue grupina vastu võtta ka maksimaalselt 83 saatkonna turvatöötajat, sealhulgas nende pereliikmed.

Uus otsus täiendab 13. ja 15. augustil tehtud otsuseid kokku 170 inimese vastuvõtmise kohta Soome. Nende kolme otsuse alusel saab Afganistanist Soome tuua kokku 298 inimest.

Välismaalaste seaduse paragrahvi 93 järgi antud humanitaarabi alusel otsustas valitsus võtta Soome vastu maksimaalselt 45 Afganistani saatkonna töötajat, sealhulgas nende perekonnad, kes töötasid ajavahemikus 1. jaanuar 2016 kuni 31. detsember 2020 Soome Kabuli saatkonnas. Need on inimesed, kes on esitanud taotluse Soome tulekuks. See kvoot kokku 45 inimest hõlmab nii töötajaid kui pereliikmeid.

Lisaks võetakse Soome vastu isikud, kelle värbas tööle ettevõtte Tahiri Protection Risk Management Consulting, ja kes osutasid seisuga 13. august 2021 Soome saatkonnale Kabulis turvateenuseid. Otsus piirdub ettevõtte töötajatega, kes on vastutanud Soome saatkonna töötajate turvalisuse eest. Need on inimesed, kes on esitanud taotluse Soome tulekuks. Neid isikuid ja nende pereliikmeid lubatakse Soome maksimaalselt 83.

Eesmärk on tuua need inimesed riiklike tšarterlendudega Soome. Soome migratsiooniamet hakkab esialgu tegelema immigrantide vastuvõtmisega Soomes. Neile väljastatakse elamisluba.

Kommentaarid
(Külastatud 139 korda, 1 külastust täna)