Soome väeosades seoses koroonaga hull seis: ajateenijad on pigem haiged kui jäävad karantiini

Kouvolas Karjala brigaadis Vekaranjärvi väeosas on suve jooksul hakatud koroonaga kokku puutunud ajateenijad majutama telkidesse, et neid teistest paremini eraldada.

Ajateenijatele aga selline telgis karantiinis olemine ei meeldi. Üks ajateenija on näiteks olnud metsas telgis karantiinis juba nädal aega. Ta pole saanud duši alla ja hügieeninõuete järgmine on raske, vahendab Yle.

Metsas telgis on karantiinis olnud erinev arv ajateenijaid, praegu on neid 50 ringis. Ühes telgis on 4-6 ajateenijat. Ajateenijate karantiin kestab 14 päeva. Kui karantiinis olev ajateenija nakkusega uuesti kokku puutub, siis karantiin jätkub.

Väljaande Kouvolan Sanomat andmetel on ajateenijate hulgas maad võtmas veendumus, et parem on haigestuda kui olla karantiinis. Ülemused samas loodavad, et ajateenijad ikka kõiki reegleid järgivad.

Koroona ajal on väeosades kasutusel nn 2+2+2 mudel, kus ollakse 2 nädalat metsas, 2 nädalat kasarmus ja siis 2 nädalat puhkusel. Karantiinid võivad selle süsteemi sassi ajada.

Pinna alkaa palaa varuskunnassa – lehden mukaan varusmiehet mieluummin sairastavat koronan kuin siirtyvät karanteeniin telttaan

Osa Karjalan prikaatin varusmiehistä on ollut koronan vuoksi maastossa karanteeniolosuhteissa elokuun alusta saakka. Vekaranjärvellä telttakaranteenissa on tällä hetkellä noin 50 koronavirukselle altistunutta varusmiestä. Karanteenissa olevien varusmiesten telttamajoittaminen otettiin käyttöön Kouvolassa Karjalan prikaatin Vekaranjärven varuskunnassa kesän aikana, jotta varusmiehiä voitiin pitää väljemmin varuskunta-alueella. Järjestelyllä on pyritty estämään koronaviruksen leviämistä ja tätä kautta takaamaan varusmiesten turvallisuus.

Kommentaarid
(Külastatud 1,071 korda, 1 külastust täna)