Soome tervisekontroll piiril: madala ohuga riigid alates 9. augustist 2021

Soome valitsus kiitis heaks määruse muudatuse, mis võimaldab Soome siseneda ilma nakkushaiguste seaduses sätestatud tervise- ja ohutusmeetmeteta. Muudatus jõustub 9. augustil 2021.

Isikutel, kes saabuvad Soome riigist või piirkonnast, kus koroonaviiruse esinemine või muteerunud viiruse levik ei kujuta endast erilist ohtu epideemia levikuks, ei pea omama tõendit koroonaviiruse vaktsineerimise või viimase 6 kuu jooksul läbi põetud koroonaviiruse haiguse või COVID-19 testi kohta.

Määrust on muudetud epideemia olukorra tõttu. Island, Iisrael, San Marino, Singapur ja Slovakkia, kus epideemia olukord on halvenenud, jäetakse määrusest välja. Samal ajal lisatakse määrusesse Albaania, Bosnia ja Hertsegoviina, Rumeenia ja Ungari, kus epideemiline olukord on paranenud.

Valitsuse määrusega kooskõlas olevad riigid, millest tulekul ei nõuta testi ega tunnistust on Albaania, Austraalia, Bosnia ja Hertsegoviina, Hongkong, Hiina, Macao, Poola, Rumeenia, Taiwan, Ungari, Uus-Meremaa, Vatikan ja Norra Omasvuono, Kaivuono, Raisi, Koutokeino, Kaarasjoki, Teno, Uuniemi ja Lõuna-Varangi omavalitsused. Nendes riikides on kahe nädala jooksul 100 000 elaniku kohta COVID-19 juhtude esinemissagedus alla 10.

Määrust muudetakse epideemia olukorra muutudes.

Kommentaarid
(Külastatud 1,394 korda, 1 külastust täna)