Soome taastas Kosovost ja Põhja-Makedooniast tulijatele piiriületuse piirangud

Soome valitsus tegi piiriületuse piirangute osas paar muudatust, mis põhinevad nakatumiste arvul. Valitsus otsustas asja täna, 12. augustil ja otsus jõustub esmaspäeval, 16. augustil. Sellele vaatamata saab Soome tulla igast riigist, esitades tõendi terve tunnustatud vaktsiinikuuri kohta.

Välispiiriliiklus on Soome ja Schengeni-väliste kolmandate riikide vaheline piiriületus. 5.8.2021 otsust muudetakse nii, et piiriületuse piirangud taastatakse Kosovo elanikele Kosovost Soome saabumisel ja Põhja-Makedoonia elanikele Põhja-Makedooniast Soome saabumisel. Kui nendest riikidest saabuv inimene ei ole saanud täielikku vaktsiinkuuri, on lubatud sisenemiskriteeriumid Soome naasmine, teistesse ELi või Schengeni riikidesse tagasipöördumine, transiit lennujaamas või muu hädavajalik põhjus.

Piiriületuse piirangutes muid muudatusi ei tehta. ELi sisepiiril kaotati kontroll 26. juulil. Sellest ajast alates on Soome saanud vabalt siseneda Euroopa Liidu ja Schengeni riikidest ilma piiranguteta.

Kommentaarid
(Külastatud 152 korda, 1 külastust täna)