Soome peaminister: normaalne elu veel ei taastu

Soome valitsus arutab täna neljapäeval, 5. augustil veel koroonapassi teemat ja uut koroonastrateegiat, mis tahetakse vastu võtta järgmisel nädalal. Peaminister Sanna Marin ütles, et ühiskonda ei taheta sulgeda nagu juhtus kevadel, aga normaalne elu samuti veel ei taastu.

Koroonapassi kasutamist on ette valmistatud töö- ja majandusministeeriumis, valitsus peaks tegema täna vastava otsuse, vahendab MTV.

Peaminister Sanna Marin ütles, et praegu pole veel võimalik öelda, kas koroonapassi saab hakata kasutama näiteks oktoobrikuus. Marin ütles, et koroonapass pole lihtne asi otsustada.

Teadus- ja kultuuriminister Antti Kurvinen ütles, et koroonapassiga võiks tulevikus pääseda sisse näiteks festivalile, teatrisse ja jalgpallivõistlusele. Põhiteenuseid see pass ei puudutaks.

Peaminister Sanna Marin pidas tõenäoliseks, et tulevikus suurendatakse koroonatestide rolli. Uues koroonastrateegias on tähtis roll ka koroonavaktsiinidel. Ühiskonda ei taheta enam sulgeda nii, nagu see oli kevadel, ütles Marin, aga ta ei osanud öelda ka seda, millal taastub normaalne elu. See on ettearvamatu pandeemia, nagu elu on näidanud, ütles Marin.

Kommentaarid
(Külastatud 938 korda, 1 külastust täna)