Soome naine võttis mehe asemel koju sea – kahju üle 70 000 euro

Soome naise juurest läks mees ära ja naine võttis mehe asemele üürikorterisse minisea. See tekitas korteriomanikule kahju kokku üle 70 000 euro.

Lugu juhtus Soome lääneosas Huittinenis. Kaks minisiga olid korteris tekitanud nii suured kahjustused, et see tuli täielikult remontida, vahendab Iltalehti.

Lisaks oli üürnik tekitanud veekahjustuse, mille hüvitas kindlustus 40 000 euro eest. Veel suurema summa üle 70 000 euro pidi aga maksma korterit üürinud naine.

Enne seda oli mees jäänud naisele petmisega vahele ja naine viskas ta välja. Asemele võttis naine minisea. Hiljem võttis naine lisaks veel teise sea.

Naine üüris korterit kaks ja pool aastat. Kui korter üles öeldi, ütles seda üürinud naine omanikule, et läheb seda koristama. Ta polnud nõus omanikule korterit näitama.

Selline jutt pani korteriomaniku muretsema ja ta läks korterit vaatama. Ta tahtis kaardistada remonditöid järgmise üürniku jaoks. Üürnik aga ei lasknud omanikku sisse. Sellele vaatamata tungis omanik vägisi sisse ja siis avanes talle kohutav vaatepilt. 125-ruutmeetrine korter oli sõna otseses mõttes nagu seapesa. Sea väljaheiteid olid kõik kohad täis. Põrand oli väljaheidetest läbi imbunud.

Korteri omanik pildistas ja filmis korterit. Korteri üleandmist ei toimunud, kuna üürnik oli jätnud lihtsalt võtmed omaniku töö juurde ja lahkunud. Naine väitis hiljem kohtus, et oli korteri ilusti ära koristanud.

Üürileandja pidi korteris tegema suure remondi, mis kestis pool aastat. Nii seinad kui põrandad võeti kuni betoonini paljaks.

Asi jõudis lõpuks kohtusse. Korteris elanud mees, kelle naine oli enne sea võtmist välja visanud pääses vastutusest. Naine aga väitis, et sead polnud võimelised sellist kahju tekitama. Naise väitel olid sead välja õpetatud puhtust hoidma. Naine väitis, et korter oli halvas olukorras juba enne tema sisse kolimist.

Naise väitel polnud omanik korteris remonti teinud ja tahtis nüüd kõik kulud üürniku kaela veeretada. Korteri eelmine üürnik aga väitis, et korter oli olnud värskelt remonditud ja seal polnud tema lahkudes mingeid kahjustusi.

Kohus leidis, et üürnik polnud korterit korras hoidnud. Kuivõrd kahju seostati sigadega, leidis kohus, et kahju ei tekitanud ka mees, kes naisega enne koos elas.

Korteri omanik nõudis naiselt kokku 45 000 euro hüvitamist, aga kohus alandas summat 12 000 euro peale. Lisaks pidi naine algse otsuse kohaselt kinni maksma poole korteriomaniku kohtukuludest ehk 7000 eurot.

Korteromanik kaebas asja edasi ringkonnakohtusse ja kohus mõistis naiselt välja hüvitise täies ulatuses ehk 45 000 eurot. Lisaks peab naine maksma kinni korteriomaniku kohtukulud. Kokku on naise makstav summa 73 333 eurot.

Kuvat: Vaimo vaihtoi miehen sikaan – sotkuista yli 70 000 euron lasku

Minisikoja vuokra-asunnossaan pitänyt perheenäiti jätti kodin järkyttävään kuntoon. Mies lähti kotoa, vaimo hankki tilalle minisikoja. Siat ja yleinen siivottomuus aiheuttivat vuokra-asuntoon jättimäiset vahingot. Perheenäiti tuomittiin maksamaan vuokranantajalle yli 70 000 euron korvaukset. Turun hovioikeus on vihdoin saattanut päätökseen neljä vuotta jatkuneen riidan vuokralaisen – tai paremminkin tämän minisikojen aiheuttamista vahingoista Huittisissa sijaitsevassa huoneistossa.

Kommentaarid
(Külastatud 1,996 korda, 1 külastust täna)