Soome muutis vähese koroonaohuga riikide nimekirja, mis hakkab kehtima 23. augustil

Soome valitsus kiitis heaks määruse muudatuse, mis võimaldab Soome siseneda ilma nakkushaiguste seaduses sätestatud tervise- ja ohutusmeetmeteta. Muudatus jõustub 23. augustil 2021.

Isikutel, kes saabuvad Soome riigist või piirkonnast, kus koroonaviiruse esinemine või viiruse mutatsioonide levik ei kujuta endast erilist epideemia leviku ohtu, ei pea omama tõendit koroonaviiruse vastu vaktsineerimise või koroonaviiruse haiguse läbipõdemise kohta viimase 6 kuu jooksul või COVID-19 testi kohta.

Määrust on muudetud epideemiaolukorra tõttu. Albaania, Austraalia, Bosnia ja Hertsegoviina ning Rumeenia eemaldatakse määrusest nende riikide halveneva epideemiaolukorra tõttu. Määrusele on lisatud Rootsis asuv Ylitornio vald, kuna viimase nelja nädala jooksul ei ole vallas avastatud ühtegi uut koroonaga nakatumist.

Valitsuse määrusega kooskõlas olevad riigid, mille puhul Soome sisenejatel ei ole testi ega tõendit vaja, on Hongkong, Hiina, Macao, Poola, Taiwan, Ungari, Uus-Meremaa ja Vatikan, samuti Norra Omasvuono, Kaivuono, Raisi, Koutokeino, Kaarasjoki, Teno, Uuniemi ja Lõuna-Varangi omavalitsused, samuti Ylitornio vald Rootsis. Nendes riikides ja piirkondades on kahenädalane COVID-19 juhtude esinemissagedus 100 000 elaniku kohta alla 10.

Kommentaarid
(Külastatud 2,657 korda, 1 külastust täna)