Soome koroona ülevaade: nakatumiste kasv on hakanud järgi andma

Näib, et uute koroonaviiruse juhtumite arv on Soomes hakanud vähenema. Eelmisel nädalal (33. nädal) teatati kokku 4334 uuest juhtumist, mida on umbes 800 võrra vähem kui eelneval nädalal, mil teatati 5176 haigusjuhtumist.

Nakatumiste esinemissagedus vähenes eelmise nädala jooksul peaaegu kõigis vanusegruppides võrreldes eelneva nädalaga. Seevastu alla 10-aastaste nakatumisi esines 14 protsenti rohkem kui eelneval nädalal, edastavad terviseamet ning sotsiaal- ja terviseministeerium nädala ülevaates.

Viimase kahe nädala jooksul esines uusi nakatumisi 172 saja tuhande elaniku kohta, mis on peaaegu sama mis kahel eelneval nädalal (26. juulist kuni 8. augustini), mil nakatumisi esines 175 saja tuhande elaniku kohta. Avastatud nakatumistes olid 6 protsenti pärit välismaalt.

Eelmisel nädalal tehti üle riigi üle 155 000 koroonatesti. Positiivsed testid moodustasid 2,8 protsenti testitud proovidest, mis on ligi protsendipunkti võrra vähem kui eelnevatel nädalatel.

Enamus haiglaravi vajavaid patsiente on vaktsineerimata

Arstiabi koormus on viimastel nädalatel olnud stabiilne. Enamik haiglaravi vajavatest patsientidest on vaktsineerimata. Lisaks on teatatud esmatasandi tervishoiu koormusest. Seda on mõjutanud nii nakkuste jälgimisest ja vaktsineerimisest tingitud töötajate puudus kui ka epideemiaga kogunenud ravivõla põhjustatud surve.

Koroonapatsiente oli 25. augustil ravipiirkondade enda info kohaselt kokku 99, neist 22 patsienti intensiivravi osakonnas. Kogu epideemia ajal on 25. augusti seisuga teatatud kokku 1018 koroonahaiguse poolt põhjustatud surmast.

47 protsenti elanikest on saanud teise vaktsiinidoosi

Üleriigiliselt on umbes 71 protsenti elanikest saanud vähemalt ühe vaktsiinidoosi ja 47 protsenti on saanud teise doosi. 12-15-aastaste vanusegrupis on umbes 44 protsenti saanud juba esimese vaktsiinidoosi. Kõikides vanusegruppides üle 40 eluaasta on enam kui 80 protsenti saanud esimese vaktsiinidoosi. 16–39-aastaste vanusegrupi kaetus vaktsiinidega on seni madalam, 69–75 protsenti.

Epidemioloogilist olukorda jälgitakse kord nädalas. Seirearuanne avaldatakse neljapäeviti kell 10.00
Täna avaldatud epideemia seirearuanne ja varasemad aruanded on kättesaadavad terviseameti veebisaidil.

Kommentaarid
(Külastatud 333 korda, 1 külastust täna)