Soome koroona ülevaade: nädalaga kasvas nakatumiste arv 60 protsenti

Uute koroonajuhtumite arv on nädalaga suurenenud 56 protsenti. Eelmisel 30. nädalal (26. juuli-1. august) tuvastati kokku 4574 uut juhtumit, võrreldes 2925-ga eelneval nädalal.

Üleriigiliselt tehti koroonateste umbes 117 600. Positiivsete proovide osakaal oli 3,9 protsenti. Enam kui kolmandik nakatumistest diagnoositi 20-29-aastastel.

Kahenädalane Covid-19 juhtumite esinemissagedus on nüüd 100 000 elaniku kohta 135. Nakatumise kordaja on hinnanguliselt 1,35–1,40 (tõenäosus 90 protsenti), mis näitab epideemia edasist kasvu. Välismaalt sisse toodud nakatumisi oli eelmisel nädalal umbes 6 protsenti. Karantiini pandi 8304 inimest.

Mitmed piirkonnad teatavad probleemidest nakatumiste jälitamisega ja viivitustest isolatsiooni ja karantiini seadmisel. Ainult 52 protsendil juhtudest tuvastati nakatumise allikas. Jälitamise pinge on põhjustatud järsult suurenenud nakatumiste arvust ja töötajate puudusest. Nakatumiste jälitajad ei saa alati nakatunud ja nakkusega kokku puutunud inimestelt kogu vajalikku teavet teiste potentsiaalselt ohustatud inimeste kohta.

Nakkuseahelate kindlaks tegemine on keeruline, kui kohalolijaid ei saa tuvastada. Inimesed on seadusega kohustatud abistama ametivõime nakatumiste tuvastamisel ja järgima juhiseid, et katkestada viivitamata nakkuseahel.

Haiglaravi koormus on suurenenud

Soomes on umbes 66 protsenti elanikkonnast saanud vähemalt ühe doosi vaktsiini ja 36 protsenti elanikkonnast on saanud täieliku kaitse ehk kaks vaktsiinidoosi. Hetkel vajavad haiglaravi põhiliselt noored täiskasvanud ja vaktsineerimata patsiendid. Arstiabi koormus on viimase nädala jooksul suurenenud.

Ravipiirkondade enda teadete kohaselt oli 4. augustil 2021 haiglaravil kokku 95 koroonapatsienti, neist 15 intensiivravi osakondades.

Kogu epideemia ajal on 4. augustiks 2021 teatatud 984 haigusega seotud surmast.

Epidemioloogilist olukorda jälgitakse kord nädalas. Seirearuanne avaldatakse neljapäeviti kell 10.00.
Täna avaldatud epideemia seirearuanne ja varasemad aruanded on kättesaadavad terviseameti veebisaidil.

Kommentaarid
(Külastatud 956 korda, 1 külastust täna)