Obama 60. sünnipäeva pralle tõi USA-s kaasa ulatusliku koroonapuhangu

Eelmisel laupäeval väiksel Martha’s Vineyard’i saarekesel oma 60. sünnipäeva pidanud USA endine president Barack Obama tõi kaasa ulatusliku koroonapuhangu.

Nädala jooksul haigestus saarel 74 inimest, mis on suurim kogus viimase poole aasta jooksul. Vaatamata koroona ulatuslikule levikule USA-s sünnipäevapeol keegi näomaski ei kandnud, vahendab Daily Mail.

Kohalike terviseametnike väitel pole aga veel selge, kas nakkuse tõid saarele peokülalised. Peole kogunesid sajad inimesed üle terve USA. Peol osales 300-400 inimest.

Paljud peokülalised ööbisid Harbor View hotellis, kus tuvastati pärast seda nakatumine 6 töötajal. Lisaks oli puhang söögikohtades Alchemy Bistro & Bar ja Port Hunter. Need söögikohad ja veel mitmed asutused on pärast sünnipäevapidu suletud, kuna nakatumisi kogunes väga palju.

Pärast suurt koroonapuhangut on saarel kehtestatud näomaski kandmise kohustus. Obama kinnitas enne pidu, et kõigist reeglitest peetakse kinni ja pidu koroona olukorda ei mõjuta.

Saare elanikud aga rääkisid, kuidas peo külalised hulkusid mööda saart ringi ja levitasid kergesti nakkavat Delta varianti. Üks saare elanik ütles, et poleks sellisele peole läinud isegi siis, kui oleks kutsutud.

Saarel tuvastati eelmisel nädalal enne pidu 48 uut koroonaga nakatumist, neist enam kui pooled olid vaktsineeritud inimestel.

74 people in Martha’s Vineyard test positive for Covid since Obama’s

A total of 74 people on Martha’s Vineyard have tested positive for Covid-19 since former President Barack Obama’s 60th birthday on Saturday The spike in cases is more than any week since April on Martha’s Vineyard Health officials note it’s still too early to know whether the hundreds of guests

Kommentaarid
(Külastatud 575 korda, 1 külastust täna)