KUUM: Vaktsineeritud Iisraelis algas massiline testimiskampaania

Iisraelis, kus pea kõik inimesed on koroona vastu ära vaktsineeritud, aga kus sellele vaatamata kasvab plahvatuslikult nakatumiste arv, algas tänasest massiline testimiskampaania.

Selleks võeti kasutusele koroona kiirtestid. Esimesena lasi end testida Iisraeli terviseminister Nitzan Horowitz, kes ütles, et praegu on veel vara öelda, kas riik tuleb septembris uuesti lukku panna, vahendab Jerusalem Post.

Iisraelis on viimastel päevadel hakanud kasvama kiiresti koroonapatsientide arv haiglates. Täna pühapäeval, 8. augustil on haiglates 348 raskes seisus koroonapatsienti, mida on 100 võrra enam kui reedel.

Koroona kiirteste tehakse Iisraelis samal põhimõttel nagu PCR teste ehk tikuga ninasõõrmest. Tulemus selgub aga kiirtesti puhul 15 minuti jooksul ja tulemus antakse inimestele teada telefonile SMS-sõnumi kaudu.

Kui kiirtesti tulemus on positiivne, siis tuleb teha PCR test. Test maksab 52 seeklit ehk 13,6 eurot. Alla 12-aastaste jaoks on test tasuta. Kiirtesti tulemus kehtib 24 tundi.

Avalikel üritustel tohivad Iisraelis osaleda ainult testitud inimesed. Iisrael võttis massilise testimise kasutusele pärast seda, kui selgus, et koroona vastu vaktsineeritud inimesed nakatuvad ja kannavad nakkust edasi samamoodi nagu vaktsineerimata inimesed.

Terviseminister Horowitz ütles, et nüüd üritatakse olukorda kontrolli alla saada läbi massilise testimise. Kui see ei õnnestu, siis viimane võimalus on ühiskonna sulgemine.

Horowitz ütles, et koroona Delta variant on täiesti uus haigus, millist pole varem nähtud. Iisraelis tuvastati viimase ööpäeva jooksul 2866 uut koroonaga nakatumist. 3,8 protsenti testidest olid positiivsed. Alates pandeemia algusest on riigis surnud 6535 koroonapatsienti, neist 25 viimase paari päeva jooksul.

Iisraelis jätkatakse ka vaktsineerimisega ja loodetakse ära vaktsineerida viimased 1,1 miljonit inimest, kes pole veel vaktsineeritud. Kokku elab Iisraelis 9 miljonit inimest.

Kommentaarid
(Külastatud 1,023 korda, 2 külastust täna)