KUUM: Soomes tuvastati marjakorjajate hulgas ligi 200 koroonaga nakatumist

Soomes Lapimaal on välismaalastest marjakorjajate hulgas tuvastatud juba ligi 200 koroonaviirusega nakatumist.

Rovaniemis on valdaval enamusel ehk ligi 70 protsendil 260 marjakorjajast tuvastatud koroonaga nakatumine. Nakatunud on Lapimaa ravipiirkonna andmetel saanud ühe doosi AstraZeneca koroonavaktsiini, vahendab MTV.

Eile oli koosolek, kus arutati koroona leviku piiramist välismaalastest marjakorjajate hulgas. Koosolekul osalesid terviseameti, sotsiaal- ja terviseministeeriumi, Lapimaa ravipiirkonna ja Rovaniemi omavalitsuse esindajad.

Lapimaa ravipiirkonna nakkushaiguste peaarst Markku Broas ütles, et tegutsema peab vastavalt nakkushaiguste seadusele. Kõik nakkusega kokku puutunud tuleb kaardistada ja neile peab leidma karantiini jaoks omaette ruumid, et kindlustada, et nakkus edasi ei leviks. Haigena ei tohiks marjakorjamist jätkata. Positiivse koroonatestiga inimene peab seaduse järgi olema teistest 10 päeva isoleeritud.

Lisaks nakkuse levikule kujutab haigus ohtu nakatunud inimesele. Füüsiline töö on kurnav see ei aita kaasa tervenemisele. Toiduamet leiab samuti, et haigena ei tohiks töötada toiduainetega seotud tööl.

Nakatunud marjakorjajad on vaktsineeritud. Nad on saanud kodumaal Tais ühe doosi AstraZeneca vaktsiini. Soome tulles testiti neid kaks korda.

Broas ütles, et marjakorjajad nakatusid pärast kolmandat Soomes veedetud päeva. Suurte gruppide puhul pole võimalik karantiini edukalt korraldada, seetõttu levib sellistes suurtes gruppides nakkus väga kiiresti.

Kommentaarid
(Külastatud 1,785 korda, 1 külastust täna)