KUUM: Soomes kaalutakse koroonapassi kasutuselevõttu ehitusobjektidel

Soome valitsus kaalub koroonapassi kasutuselevõttu ehitusobjektidel. Vastava ettepaneku on teinud keskkonnaministeerium, et kasutada koroonapassi ehitusobjektidele juurdepääsu kontrollimiseks.

Töö- ja majandusministeerium peab koroonapassi peamisteks kasutuskohtadeks sündmusi ja avalikke sündmusi, kuhu müüakse pileteid või mis on kutsetega, vahendab Uutissuomalainen.

Söögikohtades aga pole esialgu kavas koroonapassi kasutamist nõuda. Soomes on toitlustusettevõtete tegevus ka muud moodi reguleeritud. Samas võidakse söögikohtades koroonapassi nõuda, kui olukord halveneb.

Haridus- ja kultuuriministeerium näeb ette koroonapassi kasutamist kultuuri-, spordi- ja noorteüritustel, treeningsaalides, muuseumides ja raamatukogudes.

Transpordi- ja kommunikatsiooniministeeriumil on aga raske leida kohtu koroonapassi kasutamiseks, seda seoses põhiõiguste kaitsega. Igasugune transport on inimese põhiõigus pääseda ühest kohast teise.

Koroonapass tähendab ametlikku tõendit koroona vastu vaktsineerimise, läbi põetud koroonahaiguse või värske negatiivse koroonatesti kohta. Koroonapassi kasutamisega loodetakase leevendada piiranguid või vältida uusi, karmimaid piiranguid.

Ministeriöt: Koronapassi sopisi tapahtumiin, yleisötilaisuuksiin, liikunta- ja kulttuuritiloihin, harrastuksiin ja rakennustyömaille – ravintolat eivät kärjessä

Ministeriöt esittävät valmisteilla olevalle koronapassille useita mahdollisia käyttökohteita: tapahtumat, yleisötilaisuudet, liikuntapaikat ja eräät kulttuuritilat, harrastukset ja rakennustyömaat. Tilaa Keskisuomalainen digi vain 9,90 € / kk ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille. Voit myös vaihtoehtoisesti tilata määräaikaisen 24 h digitilauksen.

 

Kommentaarid
(Külastatud 2,738 korda, 1 külastust täna)