KUUM: Soome võtab Afganistanist kaasa veel 40 inimest, kokku 170

Soome valitsus otsustas täna, 15. augustil erakorralisel istungil, et Afganistanist võib Soome lubada veel maksimaalselt 40 praegust ja endist töötajat, sealhulgas nende perekonnad. See täiendab 13. augustil tehtud otsust lubada Soome 130 inimest. Seega saab Afganistanist Soome tuua 170 inimest.

Välismaalaste seaduse paragrahvi 93 kohaselt otsustas valitsus, et lisaks varem 13. augustil 2021. aastal tehtud otsusele võtab Soome vastu veel maksimaalselt 5 praegust Soome Kabuli saatkonna töötajat, sealhulgas nende perekonnad ning 35 saatkonnas vahemikus 1.1.2016 – 31.12.2020 töötanud isikut, sealhulgas perekonnad. Need on inimesed, kes on palunud Soome riigil neid Soome viia. See kvoot kokku 40 inimesele hõlmab nii töötajaid kui ka pereliikmeid.

Soome migrantsiooniamet hoolitseb esialgu sisserändajate vastuvõtu eest Soomes. Neile väljastatakse elamisluba.

Kommentaarid
(Külastatud 338 korda, 1 külastust täna)