KUUM: Soome tahab tõsta pagulaskvoodi 2000 peale

Soome siseministeerium tahab tõsta seoses Afganistani sündmustega aastase pagulaskvoodi praeguse 1050 pealt 2000 peale.

Asjast rääkis täna neljapäeval, 19. augustil Yle hommikuprogrammis siseminister Maria Ohisalo. Ta ütles, et on oht, et inimesed lähevad jälle liikuma.

Ohisalo sõnul tahetakse pagulaskvooti kasvatada, kuna Afganistanist tulevaid pagulasi saab aidata läbi nende vastuvõtmise pagulaslaagritest.

Käesoleval nädalal kohtusid Euroopa Liidu riikide siseministrid ning arutati ka Afganistani teemat. On selge, et Euroopas nähakse nende inimeste liikumist ning iga liikmesriik peab olema selleks valmis.

Ohisalo sõnul on Euroopa Liit praegu rohkem valmis vastu võtma suuri pagulaste koguseid kui aastatel 2015-2016. Nüüd on eesmärk reageerida juba ennetavalt. Nüüd on kavas inimesi rohkem aidata kohapeal laagrites, aga ka siis, kui nad otsustavad edasi liikuda.

Maria Ohisalo Ylen aamussa: Sisäministeriö ehdottaa pakolaiskiintiön nostoa 2 000 ihmiseen

On selvää, että myös Eurooppa tulee näkemään pakolaisten liikettä Afganistanista, Ohisalo arvioi Ylen aamussa. Sisäministeriö ehdottaa budjettineuvotteluissa Suomen pakolaiskiintiön nostamista 2 000:een, kertoo sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) Ylen aamussa. Tällä hetkellä Suomen pakolaiskiintiö on 1 050 ihmistä. Pakolaiskiintiötä halutaan nostaa muun muassa Afganistanin heikentyneen turvallisuustilanteen vuoksi.

Kommentaarid
(Külastatud 972 korda, 1 külastust täna)