KUUM: Soome ravisüsteemi ähvardab kokkuvarisemine, kuna haiglaõdedest on suur puudus

Soome haiglaõdede liit hoiatab, et ravisüsteemi ähvardab kokkuvarisemine, kuna õdedest on suur puudus.

Liidu juht Nina Hahtela ütles, et ühiskondliku katastroofi oht on reaalne. Õdede puudusel on tulnud sulgeda terveid tervisekeskusi ja haiglate osakondi üle terve Soome. Soomes pole enam raviasutusi, kus poleks töötajate puudust, vahendab MTV.

Möödunud suvi oli eriti katastroofiline, tunnistas Hahtela. Soome tervishoius on tõeliselt suur puudus õdedest.

Suvel on olukord olnud hull, kuna asendajaid pole olnud võimalik saada. See avaldub õdede suures ülekoormuses. Tööl olnud õed on väga ära kurnatud.

Õdede liidu juht ütles, et kui olukord kohe ei parane, siis on tagajärjed kohutavad. Terve Soome tervishoiusüsteem võib kokku kukkuda.

Koroonaga nakatumiste arvu suurenedes on suunatud õdesid inimesi vaktsineerima ja nakatumisi jälitama. Pandeemia ajal on õdesid aetud puhkuse ajal tagasi tööle ja töötajad on pidanud tegema ületunde ning täiendavaid vahetusi.

Hahtela sõnul on probleemi lahendamise võti lihtne: palk ja töötingimused. Liiga väikse tasu eest ei jaksa keegi lõputult jätkata. Töötingimused tähendavad aga seda, et värvata tuleb piisavalt inimesi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,046 korda, 1 külastust täna)