KUUM: Soome kaubanduskett soovitas töötajatel hoiduda vaktsineerimisest, kuna see toob kaasa haigestumisi

Soome kaubanduskett Kärkkäinen soovitas töötajatel mitte lasta end koroona vastu vaktsineerida, kuna see põhjustab haigestumisi ja töölt eemale jäämisi.

Kaubandusketi juht, Ylivieska ettevõtja Juha Kärkkäinen saatis töötajatele asutuse-sisese kirja, milles soovitas lugeda vaktsineerimise kohta lisainfot ja hoiduda vaktsineerimisest, vahendab Iltalehti.

Kärkkäinen ütles, et ettevõttes vähemalt ei sunnita kedagi vaktsineerima. Tema sõnul on vaktsiinidel palju kahjulikke kõrvaltoimeid nagu tromboosid ja inimesed on pidanud jääma haiguspuhkusele. Ettevõtja meelest ei ole mõtet praegu veel vaktsiini võtta.

Ettevõtja väitel tasub kuulata ja lugeda ka nende teadlaste ja asjatundjate nõuandeid, kes ei poolda praegu koroona vastu vaktsineerimist. Vaktsineerimine on igaühe isiklik asi. Sama asi on maski kasutamisega. Võib kasutada või mitte kasutada. Kliendid saavad samuti kasutada või mitte kasutada. Tööandja ei sunni ettevõttes kedagi maski kasutama, vaid see on vabatahtlik.

Ettevõtja hinnangul on umbes pooled töötajatest lasknud end vaktsineerida. Tema väitel on vaktsiinidega seoses olnud nii palju kahjulikke kõrvalmõjusid, et ta soovitab vaktsiini enam mitte võtta. See pole mingi kuulujutt, vaid tema enda tuttavatelt pärit info.

Ettevõtja väitel on olnud tema tuttavate vaktsineeritute seas nii tromboose, ajuverejookse kui puhtakujulisi surmajuhtumeid. Neid pole võimalik seletada millegi muu kui vaktsineerimisega. Noorte vaktsineerimine on aga ettevõtja väitel täiesti haige asi. Mitte ühtegi alla 30-aastast koroonahaiget surnud pole, aga hakatakse vaktsineerima noori ja lapsi. Noorte jaoks on vaktsiinide kõrvaltoimed tuhat korda hullemad kui haiguse kõrvaltoimed, märkis ettevõtja.

Kärkkäinen lisas, et palju probleeme põhjustab see, kui töötajad end vaktsineerivad, siis nad haigestuvad ning jäävad töölt kõrvale. Samas need, keda pole vaktsineeritud, on terved ja käivad tööl. Ettevõtja väitel ei saa olla tõsi, et terved levitavad koroonat. See on puhas udujutt.

Ettevõtjate keskliit ja teeninduse valdkonna ametiühing samas toetavad vaktsineerimist. Ametiühing leiab, et töötaja võib vaktsineerimisest teada anda vabatahtlikult. Tööandja võib soodustada vaktsineerimist nii, et lubab käia vaktsineerimas tööajast. Samas ei saa kedagi sundida vaktsineerima või sellest rääkima, samuti ei saa kedagi sundida testi tegema. Samas ei pea ametiühing heaks tooniks seda, kui soovitatakse vaktsineerimisest hoiduda.

Tööandjate keskliidu seisukoht on, et vaktsineerimist soovitatakse ja samuti koroonapassi kasutamist, et oleks võimalik ühiskonda lahti hoida ja töökohal kaitsta inimeste tervist.

Terviseameti peaarst ja vaktsiiniasjatundja Hanna Nohynek ütles, et vaktsiinidega seotud valeinfo levitamine on taunimisväärne. Tema väitel on Soomes suhtutud väga karmilt näiteks AstraZeneca vaktsiini, kui hakkasid tulema teated kahjulike kõrvaltoimete kohta.

Nohynek ütles, et tööandja ei tohiks sekkuda töötaja terviseandmetesse, milleks on vaktsineerimist puudutav info – see peab olema saladus. Kui vaktsineerimise kohta küsida, võib tööandja saada karistada. Samas võib tööandja omast heast tahtest jagada töötajatele tervist puudutavat infot.

Nohynek ütles, et terviseametis loodetakse, et võimalikult paljud laseksid end vaktsineerida ja et oleks võimalikult vähe raskeid haigusjuhtumeid. Kahetsusväärne on see, kui keegi levitab valeinfot. Praegune analüüs näitab, et vaktsiinidest on rohkem kasu kui kahju. Kui aga tuleb mõni uus signaal nagu oli AstraZeneca vaktsiini puhul, siis muudetakse soovitusi ja tõmmatakse pidurit.

Tavaratalo Kärkkäinen kehotti työntekijöitä kieltäytymään rokotuksesta – Liitto tyrmää: “Edesvastuutonta”

Ylivieskalainen kauppias Juha Kärkkäinen on kehottanut työntekijöitään sisäisessä sähköpostissa olemaan ottamatta koronavirusrokotetta. Iltalehti on nähnyt Kärkkäisen välittämän viestin. – Lukekaa ja katsokaa nämä videot ja kieltäytykää piikistä, kauppias kirjoittaa henkilöstölleen ja jakaa saatteena MV-sivuston linkin. Miksi näin, Juha Kärkkäinen? – Olen kehottanut lukemaan ja tutkimaan rokotteiden vaarallisuutta ja pitäytymään rokotteesta.

Kommentaarid
(Külastatud 13,773 korda, 1 külastust täna)