KUUM: Islandil jätkub maailma suurim koroonaplahvatus, kõik festivalid jäeti ära

Kuigi Islandil on vaktsineeritud rekordiliselt inimesi, kahe doosiga 70 protsenti elanikkonnast, on seal käimas maailma suurim koroonaplahvatus, kus nakatumiste arv on kerkinud paari nädalaga üle 20 korra.

Islandil on praegu aasta kõige soojem aeg, mil tavaliselt toimuvad festivalid, aga sel aastal tuli kõik ära jätta. Pandeemia aja kõige hullema koroona olukorra tõttu on Islandil kehtestatud kogunemiste piirang 200 inimese peale.

Islandi peaepidemioloog dr Kamilla Sigríður Jósefsdóttir ütles, et olukord on väga murettekitav. Koroonaga nakatumisi on väga raske jälitada. Erinevalt varasematest koroona lainetest pole praeguse plahvatuse ajal enamus nakatunutest olnud isolatsioonis, mis tähendab, et nad on jõudnud viirust palju edasi levitada, vahendab Iceland Monitor.

Islandil soovitatakse praegu puhata väiksemates gruppides ja vältida suuri rahvamasse.

Islandil on Maailma terviseorganisatsiooni WHO andmetel kasvanud koroonaga nakatumine viimase 14 päeva jooksul 2094 protsenti, mis on suurim tõus maailmas. Islandil on New York Timesi ülevaate kohaselt kahe doosiga vaktsineeritud 70 protsenti elanikest, mis on üks kõrgemaid tasemeid maailmas. Võrdluseks, Soomes on vastav vaktsineerituse number 36 protsenti ja Eestis 37 protsenti.

Islandi nakatumiste tase on 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta 386 nakatumist. Võrdluseks, Soome vastav tase on 133 ja Eestis 142.

https://icelandmonitor.mbl.is/news/news/2021/07/30/cases_on_the_rise_as_icelanders_start_three_day_wee/

Kommentaarid
(Külastatud 2,248 korda, 1 külastust täna)