KUUM: Islandil hakatakse kiirkorras teise doosiga vaktsineerima neid, kes said Jansseni vaktsiini

Islandil hakatakse alates esmaspäevast vaktsineerima teise doosiga neid, kes said Jansseni (Johnson & Johnson) vaktsiini.

Jansseni vaktsiin on ühedoosiline ja uuringute järgi ei kaitse see eriti koroona Delta tüve vastu. Islandi ligi 356 tuhandest elanikust on Jansseni vaktsiiniga vaktsineeritud 53 290 inimest, vahendab Iceland Review.

Jansseni vaktsiini saanud islandlased said kutse vaktsineerimisele ja neile manustatakse kas Pfizeri või Moderna vaktsiini.

Islandil on üle 16-aastastest vaktsineeritud kahe doosiga 86,3 protsenti inimestest. 6,6 protsenti on saanud ühe doosi ning ligi 7 protsenti on veel vaktsineerimata.

Islandil on vaatamata kõrgele vaktsineeritusele väga kiiresti kasvanud koroonaga nakatumiste arv. Viimase 14 päevaga on islandil olnud uusi nakatumisi 100 000 elaniku kohta Maailma terviseorganisatsiooni andmetel 397. Võrdluseks, Eestis, kus on vaktsineeritud poole vähem inimesi on vastav nakatumiste tase 240 ja Soomes 172.

COVID-19 in Iceland: 7% of Icelanders 16 Years and Older Unvaccinated

Roughly 100 people have been vaccinated per day in the Greater Reykjavík area since July 1, including approximately 500 pregnant women. 7% of Icelanders 16 years and older are yet to be vaccinated. “The occasional few who dragged their feet” After the conclusion of the mass-vaccination campaign at the Laugardalshöll sports arena on July 1, […]

Kommentaarid
(Külastatud 950 korda, 1 külastust täna)