KUUM: Inglismaal kasvab vaatamata kõrgele vaktsineeritusele kiiresti koroonasurmade arv

Vaktsiinid pidid koroonasurmasid ära hoidma, aga seda pole juhtunud. Inglismaal on koroonasurmade arv taas kiiresti kasvamas.

Nädalal kuni 13. augustini registreeriti Inglismaal ja Walesis kokku 571 koroonasurma, mis on kõrgeim tase alates märtsikuust. Nädalaga kasvas koroonasurmade arv 8 protsenti, vahendab Daily Mail.

Samas märgitakse, et surmade arv on siiski väike võrreldes varasemate lainetega ning seda peetakse vaktsiinide mõjuks. Märgitakse ka seda, et gripi ja kopsupõletiku tagajärjel suri kolm korda rohkem inimesi kui koroona tagajärjel.

Samas on liigsuremus Inglismaal kõrgeimal tasemel alates veebruarist. See on surmade arv, mis on tänavu suurem võrreldes koroona-eelse ajaga aastatel 1015-2019. Kokku registreeriti nädalal kuni 13. augustini Inglismaal ja Walesis 10 372 surma, mida on 1270 võrra enam kui varasemal perioodil samal ajal. Liigsuremus pole olnud nii kõrge alates tänavusest veebruarist, mil suri nädalaga 2182 inimest rohkem kui varem samal ajal.

Osa registreeritud liigsuremusest võib olla seotud koroonaga. Suurbritannias kasvab praegu kiiresti nii koroonaga nakatumiste, haiglapatsientide kui koroonasurmade arv.

Covid deaths rose 8% in England and Wales last week, data shows

Office for National Statistics data showed 571 people died from Covid in the week to August 13, up 8% But this was the smallest increase in Covid fatalities since late June, about a month before ‘Freedom Day’ One in 18 fatalities involved the virus in the same week, the highest proportion since mid-March Weekly Covid deaths in England and Wales have reached their highest level since March, according to official data.

Kommentaarid
(Külastatud 659 korda, 1 külastust täna)