KUUM: Helsingis kehtestati karmid piirangud, otsused kaevatakse kohtusse

Helsingis ja Jyväskyläs kehtestati kohalike valitsusasutuste poolt karmid koroonapiirangud, kus alates 20. augustist tohib siseruumides koguneda kõige enam 25 inimest ja ja piiratud alaga välitingimustes 50 inimest. Lisaks soovitatakse hoida 2 meetrist vahet.

Soome turismi- ja toitlustusettevõtete liidul MaRa sai piirangutest villand ning liit kaebab piirangute kehtestamise kohtusse. MaRa hinnangul ületab piirangute tekitatud kahju olulisel määral saadava kasu, vahendab MTV.

MaRa nõuab valitsuselt viivitamatult uue hübriidstrateegia kasutuselevõttu ning piirangute kaotamist vastavalt nakkushaiguste seaduses sätestatule.

Eriti laidab MaRa Lõuna-Soome ning Lääne- ja Sise-Soome kohalike valitsusasutuste otsuseid, millega kehtestati kogunemispiirangud Helsingi piirkonnas ja Jyväskyläs ning 2-meetrise vahe hoidmise kohustus. MaRa hinnangul pole need otsused vältimatud ega ka õiglased.

MaRa kaebab otsused halduskohtusse ning MaRa esindab seejuures järgmisi ettevõtteid: Finlandia-talo Oy, Helsinki Congress Paasitorni, Helsingin tapahtumasäätiö sr, Suomen Messut Osuuskunta ja Jyväskylän Messut Oy.

Kohalike valitsusasutuste otsused muudavad nimetatud piirkondades ürituste korraldamise võimatuks või vähemalt majanduslikult mõttetuks. Ürituste korraldajad suudavad üritusi korraldada ohutult. Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonnas HUS oli eilse seisuga 30 koroonapatsienti, kellest intensiivis 7 patsienti. Jyväskylä haiglates on terve suve jooksul olnud ainult üksikuid koroonapatsiente ja intensiivis mitte ühtegi.

Kommentaarid
(Külastatud 2,310 korda, 1 külastust täna)