KUUM: Ära vaktsineeritud Iisraelis kasvab kiiresti koroonaga nakatumiste ja koroonasurmade arv

Iisraelis, kus esimesena maailmas vaktsineeriti ära praktiliselt kõik inimesed, kasvab teistest riikidest kiiremini nii koroonaga nakatumiste kui koroonasurmade arv.

Iisraelis lisandus eile esmaspäeval, 23. augustil Worldometeri andmetel 9948 koroonaga nakatumist, mis on eelmise koroonalaine tipu lähedal. Koroonasurmade arv oli 9 miljoni elanikuga Iisraelis pühapäeval, 22. augustil 55, mis hakkab samuti lähenema eelmiste lainete tippudele. Eelmised lained olid Iisraelis 2020. aasta sügisel ja aastavahetusel, mil inimesi polnud veel vaktsineeritud.

Iisraelis loodeti, et vaktsineerimine paneb koroona levikule piiri, aga koroonaga nakatumiste arv on vaatamata suurele vaktsineerimisele maailma tipus. Maailma terviseorganisatsiooni WHO andmetel oli Iisraelis eelmise 14 päevaga 100 000 elaniku kohta 1062 nakatumist. Euroopas on Iisraelist kõrgem tase veel vaid Gruusias – 1684. Võrdluseks, Soome tase on 174 ja Eesti oma 300.

Iisrael loodab suures hädas jätkuvalt vaktsiinide peale ja kiirkorras on hakatud inimesi vaktsineerima kolmandate doosidega. Kolmandaid doose hakati andma inimestele alates 30. eluaastast.

Kogu maailma pilgud on praegu Iisraelil, sest Iisrael on omamoodi lakmus, mis peaks näitama, kas ja kui palju aitavad vaktsiinid koroona levikut piirata.

Kommentaarid
(Külastatud 1,871 korda, 1 külastust täna)