KUUM: Afganistani Islami Emiraadi uus president on Talibani asutaja, kes juba NLiidu vastu võitles

Taliban on kuulutanud välja Afganistani Islami Emiraadi ning selle presidendiks on kinnitatud Mullah Abdul Ghani Baradar, kes võitles 1980ndatel juba NLiidu vastu.

Taliban kuulutas, et 20 aastat okupatsiooni on läbi ja riik on vaba. Mullah Abdul Ghani Baradar võitles NLiidu vastu 1980ndatel aastatel ja aitas luua Talibani 1994. aastal koos Mohammad Omar’iga, vahendab Daily Mail.

Baradar ütles võidukõnes, et õnnitleb kõiki afgaane võidu puhul ja pöördus mujahideen’ide (Talibani võitlejate) poole teatega, see kõik toimus Jumala tahtel ning seetõttu ei tohi muutuda ülbeks.

Baradar märkis, et ta loodab, et välismaised jõud ei korda enam tehtud vigu. Talibani esindaja Suhail Shaheen ütles, et mingit kättemaksu välismaalastega koostöö tegemise eest ei tule, aga ta keeldus lubamast, et afgaanidel lastakse vabalt lahkuda. „Meie poliitika on, et keegi ei peaks lahkuma,” ütles ta, „kõik afgaanid peavad jääma.”

Kabulis elavatele välismaalastele anti korraldus kas lahkuda või registreerida end Talibani esindajate juures.

Taliban declare their political leader the new Afghan President

Taliban has said they will declare the Islamic Emirate of Afghanistan from the Presidential Palace in Kabul Militants seized ancient palace and demanded a ‘peaceful transfer of power’ as they moved into the capital President Ashraf Ghani fled the country while thousands of Afghan nationals rushed to the Pakistan border

Kommentaarid
(Külastatud 1,191 korda, 1 külastust täna)