Kole olukord USA-s: koroona naasis ja hullemana kui varem – lootus on kadumas

USA-s arvati, et koroonaga on hullem möödas, aga haigus naasis hullemana kui varem. Patsiendid on nüüd nooremad ja raskemini haiged.

Paar kuud tagasi palvetasid meedikud Kalifornia Santa Monica Saint John’si haiglas, kuna arvati, et pandeemia hakkab läbi saama. Haigla intensiivis oli selleks ajaks surnud 69 koroonahaiget, vahendab New York Times.

Juuni algul ei lisandunud intensiivi enam ühtegi koroonapatsienti. Arvati, et hullem on möödas. Nüüd on aga osakond taas suletud ja isoleeritud. Koroona tungib uuesti peale, seda Delta variandi tõttu. Uusi nakatumisi lisandub rohkem kui eales varem. Valitsusasutused, koolid ja äriettevõtted nõuavad maske ja vaktsineerimist.

Los Angelese maakonnas lisandub iga päevaga üle 2500 uue nakatumise. Üha enam inimesi satub koroonaga haiglasse ja sureb, põhiliselt on need vaktsineerimata inimesed. Isegi Santa Monicas, kus 80 protsenti elanikest on vaktsineeritud, lisandub üha enam nakatumisi ja haiglad nagu Saint John’s hakkavad täituma.

Möödunud nädalal tuli haiglasse sisse niipalju koroonapatsiente, et kohti enam ei jätkunud, neid tuli juurde teha. Meedikud on juba täiesti meeleheitel ja küsivad ahastuses, millal see kõik ükskord lõppeb.

Viimased 3 nädalat on haigla intensiivravi osakond olnud täis. Inimesed, kes haiglasse tulevad, on haigemad kui varem. Alates 1. juunist on haiglas surnud 6 koroonapatsienti.

Uus koroonapatsientide laine on seda hullem, et juba varasemast on järjekorras inimesed, kelle ravi on koroona tõttu edasi lükatud. Haiglasse on jõudnud raskes seisus sellised patsiendid, kelle ravi on tulnud koroona tõttu edasi lükata.

Patsiendid on nooremad. Kui varem tulid patsiendid põhiliselt hooldekodudest, siis nüüd on tegemist noorte inimestega. Arvestades Santa Monica kõrget vaktsineeritust on koroonapatsientide suur hulk üllatav. Arvati, et Santa Monica on hästi kaitstud.

Vaktsineeritud inimesed põevad Delta varianti kergemalt, aga vaktsineerimata inimeste jaoks võib haigus olla surmav. 20 protsenti Santa Monica elanikest on kahe doosiga vaktsineerimata.

Meedikud ise on samuti hirmul, kuna nad võivad koroonaga nakatuda. Kui veel paar kuud tagasi oldi lootusrikkad, siis nüüd on igasugune lootus kadunud.

A New Surge at a Santa Monica I.C.U.

They thought the worst of the pandemic was behind them. Then a new wave of cases arrived at the I.C.U. at Providence Saint John’s Health Center. Staff members during morning rounds at the I.C.U. at Providence St. John’s Health Center in Santa Monica, Calif.

Kommentaarid
(Külastatud 1,345 korda, 1 külastust täna)