Kole lugu: null-koroona riikides Austraalias ja Uus-Meremaal kasvab nakatumiste arv vaatamata ühiskonna lukustamisele

Null-koroona poliitikaga riikides Austraalias ja Uus-Meremaal on hakanud kasvama koroonaga nakatumiste arv vaatamata ühiskonna lukustamisele.

Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern andis teada, et esialgu 3 päeva kestma pidanud ühiskonna lukustamine kestab nädal aega, vahendab Daily Mail.

Uus-Meremaal on koroona levinud riigi suurimast linnast Aucklandist pealinna Wellingtoni. Täna tuvastati Uus-Meremaal juba 31 uut nakatumist pärast seda, kui mõned päevad tagasi tuvastati esimene sisemaine nakatumine pärast 6 kuu pikkust pausi. Uus-Meremaal on koroona vastu vaktsineeritud väga vähe inimesi.

Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern on üritanud riigis säilitada null-koroona poliitikat, seda läbi karmi piirikontrolli ja piirangute. Ta oli sunnitus esialgu planeeritud kolmepäevase ühiskonna sulgemise pikendama vähemalt nädalani.

Austraalias on samuti terved piirkonnad pandud lukku, et piirata koroona levikut. Uus Delta mutatsioon aga pressib kõigist piirangutest läbi. Austraalia suurima linna Sydney elanikud peavad koju jääma vähemalt oktoobrikuuni. Austraalias ei taheta piiranguid leevendada enne, kui vähemalt 70 protsenti elanikest on täielikult vaktsineeritud. Pärast selle eesmärgini jõudmist hakatakse piiranguid järk-järgult kaotama.

‘Zero Covid’ enclave New Zealand extends lockdown as cases KEEP rising

PM Jacinda Arden said the three-day lockdown would be extended to last a week Comes after an outbreak of Delta variant which officials are unable to contain Meanwhile Sydneysiders told that lockdown would not end until at least October New Zealand has extended its national Covid-19 lockdown as case numbers continued to rise and a Delta variant outbreak spread from Auckland to the capital Wellington.

Kommentaarid
(Külastatud 736 korda, 1 külastust täna)