Kole lugu: Islandil avastati 30 Iisraeli turisti, kes olid kõik vaktsineeritud, aga koroonahaiged

Island on asunud uurima, kust ja kuidas koroona riiki jõuab. Selle käigus avastati 30 Iisraeli turisti, kes olid vaktsineeritud, aga sellegipoolest koroonahaiged.

Praegu on Islandi Landspítali ülikooli haiglas koroonaga ravil 140 välismaalast, neist kolmandik on vaktsineeritud Iisraeli turistid, vahendab Iceland Monitor.

Iisraeli meedia andmetel võisid Islandile sõitnud vaktsineeritud turistid nakatuda lennu ajal. Islandi peaepidemioloog Thorolfur Gudnason ütles, et nakkus levis ka väljapoole Iisraeli turistide gruppi. Sarnaseid grupiviisilisi nakatumisi turistide hulgas on avastatud Islandil veelgi.

Gudnason ütles, et piisab ühest nakatunust, et terve turismigrupp nakatuks. Islandil on nakatumiste hulk jätkuvalt kõrge, ligi 100 nakatumist päevas, ja kõrge on ka positiivsete testide protsent – 3-4 protsenti. Umbes pool nakatumistest on tuvastatud isikutel, kes pole karantiinis.

Gudnasoni sõnul on praegu veel vara öelda, kas vaktsiinid aitavad Delta variandi vastu või mitte. Tema väitel on praegu parim võimalus hakata andma kolmandaid doose. Praegu antakse täiendav doos neile, kes on saanud Jansseni (Johnson & Johnson) vaktsiini. Lisaks antakse täiendav doos vaktsiini neile, kel on kroonilised haigused. Seejärel otsustatakse, kas anda täiendav doos kõigile ülejäänutele.

Island on üks kõrgeima vaktsineerituse tasemega riikidest maailmas, kus kahe doosiga on vaktsineeritud 71 protsenti elanikest. Võrdluseks, Soomes on see tase 44 ja Eestis 39 protsenti.

30 Israeli Tourists in Iceland Infected with COVID-19

About 140 foreign citizens are in the care of the outpatient clinic of Landspítali National University Hospital – about a third of them vaccinated tourists from Israel, reports. The Jerusalem Post reported yesterday, quoting , that at least 30 vaccinated Israeli tourists in Iceland are infected with COVID-19, one of whom is believed to have contracted the disease on the flight to the country.

Kommentaarid
(Külastatud 765 korda, 1 külastust täna)