KARM: USA kohus keelas vaktsineerimata emal kohtumise lapsega

USA kohus keelas vaktsineerimata emal kohtumise lapsega. See oli esimene kord, mil vaktsineerimata jätmist kasutati lapse külastusõigus piiramiseks.

USA Illinoisi osariigi kohtunik James Shapiro keelas emal 11-aastase lapsega kohtumise. Hiljem siiski kohtunik muutis oma otsust, vahendab Chicago Sun-Times.

39-aastane ema Rebecca Firlit ütles, et kohtunik küsis lapse elatist puudutaval istungil Zoomi vahendusel, kas ta on vaktsineeritud. Ema küsis selle peale, mis see asja puutub. Kohtunik vastas, et tema on kohtunik ja otsustab.

Kohus otsust täpsemalt ei põhjendanud, aga emal keelati lapsega kohtumine. Ema esindaja esitas otsuse peale kaebuse, tuues välja, et elatise asjas ei tohiks emal keelata lapsega kohtumist põhjusel, et ta pole vaktsineeritud.

Ema ütles, et ei lasknud end vaktsineerida tervislikel põhjustel. Tal on olnud varem negatiivsed reaktsioonid vaktsiinidele ja arst soovitas tal mitte lasta end vaktsineerida.

Ema ütles, et laps oli väga kurb, et ta ei saanud emaga kohtuda ja ta nuttis, kui rääkis emaga telefoni teel. Pärast otsuse tühistamist aga oli ema väga rõõmus ja ütles, et läheb kohe lapsega kohtuma. Samas lisas ema, et pole välistatud, et teda peetakse jätkuvalt ohuks oma lapsele, kuna pole lasknud end vaktsineerida.

See polnud esimene kord, kui kohtunik James Shapiro oli kasutanud vaktsineerimist täiendava argumendina otsuste tegemisel.

Judge rules Pilsen mom can’t see her son because she’s not vaccinated against COVID-19

In what many say is the first ruling of its kind, a divorced Pilsen mother has had her child visitation revoked by a Cook County judge because she is not vaccinated against COVID-19. On Aug. 10, Cook County Judge James Shapiro barred Rebecca Firlit, the mother of an 11-year-old boy, from seeing her son.

Kommentaarid
(Külastatud 362 korda, 1 külastust täna)