Hiina lubab peredele kolmandad lapsed, et säilitada riigi mõjuvõim

Hiinas, kus rahvaarv on olnud languses, lubatakse taas peredele kolmandad lapsed, et säilitada riigi mõjuvõim.

Hiinas valitses pikka aega ühe lapse poliitika, kuna Kultuurirevolutsioonile järgnenud ülerahvastatuse tõttu oli aeg, mil ei suudetud oma rahvast ära toita. Kuus aastat tagasi lubati peredesse teised lapsed.

Kolmandad lapsed on Hiinas keelatud alates 1980ndatest aastatest. Kuigi Hiinas on ühe lapse poliitikat kiidetud, viis see olukorrani, kus paljudes peredes aborteeriti ära tüdruklapsed ja jäeti elama vaid poisid, vahendab Daily Mail.

Hiinas on sündide arv olnud viimastel aastatel languses ning kardetakse, et see võib hakata ohustama riigi majandust ja mõjuvõimu maailmas.

Kommentaarid
(Külastatud 267 korda, 1 külastust täna)