USA värske uuring: enamus koroonaga nakatunutest olid vaktsineeritud

USA haiguste kontrollikeskuse CDC värske uuring näitab, et enamus koroonaga nakatunutest olid vaktsineeritud.

Uuring hõlmab 469 Massachusettsi osariigi elanikku, kes nakatusid juulikuus Barnstable’i maakonnas, kuhu kuulub ka suvepuhkuste keskus Provincetown. Mitte ühtegi surmajuhtumit nende hulgas ei tuvastatud.

Üle poole, 74 protsenti ehk 346 nakatunut olid koroona vastu täielikult vaktsineeritud. Neist omakorda 79 protsendil ilmnesid haigusnähud. Nakatumised tuvastati kui koroona Delta variant, vahendab CNN.

Teadlased tegid kindlaks, et viiruse kogus organismis oli ühesugune 127 täielikult vaktsineeritud ja 84 vaktsineerimata, osaliselt vaktsineeritud või tuvastamata vaktsineerimise staatusega koroonapatsiendil. Viiruse kogusest sõltub, kui palju inimene viirust edasi levitab.

See uuring on põhjuseks, miks USA-s soovitatakse maski kanda koroona ulatusiku leviku piirkonnas avalikes siseruumides kõigil, olenemata vaktsineeritusest. See puudutab 75 protsenti USA elanikkonnast.

Kommentaarid
(Külastatud 1,434 korda, 1 külastust täna)