USA-s levib koroona variant, mis suudab vältida vaktsiinide antavat immuunsust

USA-s Kalifornia osariigis levib uus koroona variant, mis on nime saanud kui Epsilon ja mille muutused ogavalgus suudavad vältida vaktsiinide poolt antavat immuunsust.

Uus Kalifornia variant kahandab Pfizeri ja Moderna vaktsiinide tõhustust vastavalt 50 ja 70 protsenti. 97 protsenti uue variandi juhtumeid on tuvastatud USA-s Kalifornia osariigis, vahendab Daily Mail.

San Franciscos asuva Washingtoni ülikooli teadlased tuvastasid, et uuel koroona variandil on koguni kolm mutatsiooni ogavalgus, mille abil viirus inimese organismi siseneb. Need mutatsioonid suudavad neutraliseerida Pfizeri ja Moderna koroonavaktsiinide poolt toodetud antikehad.

Veelgi enam, need mutatsioonid suudavad tõrjuda isegi neid antikehasid, mis on saadud haiguse läbipõdemise tagajärjel. Samas näitas uuring, et uus variant ei levi kergemini kui koroona varasemad variandid.

Uus variant avastati esimest korda 2020. aasta maikuus ja seda praktiliselt ei olnud kuni 2020. aasta oktoobrini. Hiljem jagunes see kaheks variandiks: B.1.427 ja B.1.429. Neist viimane on hakanud levima. Epsiloni varianti on avastatud maailmas 44 riigis, aga 97 protsenti juhtudest on olnud USA-s.

COVID-19 variant could bypass vaccine immunity

Spike proteins in the California ‘Epsilon’ variant may be able to evade the neutralizing antibodies in Pfizer and Moderna vaccines Effectiveness of vaccines could potentially be reduced by 50 to 70 percent against the strain The findings mean that the vaccines will not be effective in combatting the variant Over 97% of cases of the Epsilon variant have been detected in the U.S., with almost half in California Fully vaccinated people may still be at risk of infection from the California ‘Epsilon’ coronavirus variant, a new study finds.

Kommentaarid
(Külastatud 1,090 korda, 1 külastust täna)