Tallink Silja laeval oli koroonaga nakatumise oht – reisijad saadetakse testi tegema

Tallink Silja kruiisilaeval Silja Serenade oli 24-26. juunil koroonaga nakatumise oht. Laevafirma palub kõigil sel ajal laevaga sõitnud inimestel minna end testima.

Ühel 24. juunil laevaga Silja Serenade sõitnud inimesel on tuvastatud koroonaga nakatumine. Tallink Silja palus 26. juunil kõigil laeval olnud inimestel jälgida oma tervist. Laupäeval aga muutis laevafirma juhiseid ja palub nüüd minna kõigil laevaga märgitud vahemikus sõitnud inimestel minna testi tegema, vahendab Ilta-Sanomat.

Tallink Silja andmetel on laeval olnud mitmeid nakkusega kokku puutumise juhtumeid, aga täpset hulka ei osatud öelda. Reisija tegi positiivse koroonatesti peale laevareisi, mistõttu saadeti sõnum kõigile laeva reisijatele.

Esimene sõnum oli laevafirma enda algatus, aga laupäevane sõnum oli seotud terviseametkondade soovitusega. Nakkushaiguste arst palus laevafirmal seda teha. Terviseametnikud on otsustanud, et kõik reisijad peavad testi tegema, et leida üles kõik haigusnähtudeta viirusekandjad.

Uus sõnum saadeti ka seetõttu, et selline ametiasutuse soovitus võimaldab Soomes lasta teha testi haigusnähtudeta inimestel ilma tasuta. Näiteks Helsingis pääsevad inimesed tasuta testile, aga igas omavalitsuses sellist korda pole. Kui aga testile minev inimene ütleb, et see on ametlik soovitus, siis võidakse lasta test teha tasuta.

Silja Serenade sõidab Helsingi ja Stockholmi vahel.

Olitko risteilyllä 24-26. kesäkuuta? Tallink Silja kehottaa oireettomiakin koronatestiin

Risteilyalus Silja Serenadella 24.-26. kesäkuuta matkustaneella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Tallink Silja kehottaa nyt kaikkia aluksella matkustaneita hakeutumaan koronavirustestiin. Risteilyalus Silja Serenadella 24. kesäkuuta matkustaneella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Todetun tartunnan myötä Tallink Silja kehotti 26. kesäkuuta tekstiviestitse kaikkia risteilyllä olleita tarkkailemaan vointiaan ja mahdollisia oireitaan. Viime lauantaina yhtiö kuitenkin muutti ohjeistustaan.

Kommentaarid
(Külastatud 2,374 korda, 1 külastust täna)