Soomes tuvastatud mitmeid veremürgistuse juhtumeid, seotud mereveega

Soome edelaosas on tuvastatud nädala jooksul mitmeid vibriobakteritega seotud veremürgistuse juhtumeid.

Vibriobakterite põhjustatud veremürgistuse juhtumid on Soomes väga harukordsed. Bakteritele meeldib enamasti soolane ja soe merevesi, kuumaperiood lisab bakteriaalse mürgistuse ohtu, edastas Turu ülikooli keskhaigla.

Soomes on vibriobakteritega seotud mürgistuse oht suurem just pikkade kuumaperioodide ajal, mil merevesi soojeneb. Mageveega siseveekogudes vibriobakterit ei esine, vahendab MTV.

Värsked juhtumid pole seotud kõik ühe ja sama kohaga. Juhtumid on olnud Soome edelaosa randade merevees.

Vibriobakterid põhjustavad soolehaigusi nagu koolera, samuti naha- ja kõrvapõletikke. Halvematel juhtudel võib tekkida veremürgistus, kui bakter pääseb vereringesse. Veremürgistuse oht on suurem neil, kel on kroonilised haigused ja kelle immuunsüsteem on nõrgem. Bakter võib põhjustada põletiku näiteks siis, kui nahk on katki.

Seetõttu on riskigruppi kuuluvatel inimestel vaja hoolikalt kaaluda, kus supelda. Muid vibriobakterite põhjustatud hädasid pole käesoleval suvel veel avastatud. Veremürgistus on tuvastatud kolmel inimesel.

Vibriobaktereid oli Soome merevees palju ka 2014. aastal. Tookord põhjustas bakter kõrvapõletikke.

Kommentaarid
(Külastatud 1,556 korda, 1 külastust täna)