Soomes saab 39-ruutmeetrise korteri kätte 6500 euroga

Soomes praegu müügil olev odavaim korter asub Savonlinnas Savonrantas. 39-ruutmeetrise 1-toalise korteri hind on 6500 eurot.

Korteris on tualettruum, kus pole dušši, aga elutuppa on ehitatud dušinurk. Võrdluseks, Helsingis Kallios maksab samapalju korteri üks ruutmeeter, vahendab Taloussanomat.

Vähem kui 50 000 euro eest on praegu Soomes Oikotie portaalis müügil 2756 eluaset. Etuovi.com portaalis on 3772 soodsa hinnaga eluaset, millest osa kattuvad Oikotie omadega.

Odavamad eluasemed on kõik väljaspool suuri tõmbekeskusi. Tegemist on Soome väikelinnadega. Üks sellistest on ka Savonlinna, mille lähedal on mainitud Savonranta.

Savonlinna kannatas, kui seal lõpetati kolm aastat tagasi õpetajate koolitamine. Kui enne seda oli väikeelamute mediaanhind 123 500 eurot, siis nüüd on see 98 000 eurot. Kahetoalise korteri saab Savonlinnast kätte vähem kui 20 000 euro eest. Eramaja või ridamaja saab vähem kui 30 000 euro eest.

Kortereid müüakse enam-vähem hindadega ainult Savonlinna kesklinnas, väljaspool hinnad langevad. Kortereid ollakse nõus müüma väga odavalt, aga isegi siis ostjaid pole.

Soome keskosas Jämsäs kaotas eelmisel aastal töö ligi 400 inimest, kui seal suleti paberitehas. Umbes pooled neist on jätkuvalt tööta. Jämsäs on praegu müügil ligi 200 eluaset, millest pooled alla 50 000 euroga. Osa neist on Kaipola tehase lähedal. Näiteks 4 kilomeetri kaugusel tehasest müüakse 86-ruutmeetrist rõduga korterit, mille hind on vaid 17 900 eurot. Hinda on kõvasti alandatud, et korter müüdud saaks. Ostjaid pole aga sellegi hinnaga.

Lapimaal Kemis suletakse samuti paberitehas ja tööta jääb 670 inimest. Tehase sulgemine mõjutab ka kohalikku kinnisvaraturgu. Samasugune oli olukord Salos, kui seal lõpetati 2012. aastal päevapealt mobiiltelefonide tootmine. Eluasemete hinnad langesid ülimadalale. Kemis on praegu müügil 76 eluaset, mille hind on alla 50 000 euro. Näiteks ühe kahekorruselise eramaja eest küsitakse vaid 35 000 eurot. Oulus maksaks samasugune maja 150 000 eurot.

Soome idaosas Põhja-Savo maakonnas Varkause linnas maksab 53-ruutmeetrine kahetoaline korter 9000 eurot. Varkause linnas pandi 12 aastat tagasi kinni kaks paberitehast. Linnas on müügil üle saja eluaseme, mille hind on alla 50 000 euro.

Tällaisen asunnon saat alle 50 000 eurolla – “Kukaan ei enää halua muuttaa tänne”

Yksi huone ja keittokomero. Vessa, jossa ei ole suihkua. Olohuone, jonka nurkassa seisoo suihkukaappi. Yhteensä 39 neliötä. Tällainen on asuntomarkkinoiden tämän hetken halvin myytävänä oleva kerrostaloasunto. Savonrannan keskustassa sijaitsevasta ylimmän kerroksen yksiöstä pyydetään 6 500 euroa. Helsingin Kalliossa yhden asuinneliön keskihinta on suunnilleen saman verran. Taloussanomat selvitti, millaisia asuntoja Suomesta saa alle 50 000 eurolla.

Kommentaarid
(Külastatud 3,348 korda, 1 külastust täna)