Soomes karmistuvad piirangud toitlustusasutustele

Soome valitsus muutis määrust, millega piiratakse toitlustusettevõtete tegevust koroonaepideemia tõttu. Määrus jõustub 31.7.2021.

Koroona kiire nakatumiste arvu kasvu faasi järgi on söögikohtade lahtioleku ja alkoholi müügi ajad piiratud Kainuu, Kanta-Häme, Kesk-Soome, Põhja-Karjala, Põhja-Savo ja Satakunta maakondades. Varem seatud kiire kasvu faasi piirangud kehtivad endiselt Kymenlaakso, Pirkanmaa, Päijät-Häme, Uusimaa ja Edela-Soome maakondades.

Toitlustusasutustes on lubatud alkoholi müük kella 07-24 ja toitlustusasutused tohivad olla avatud kella 05-01.

Söögikohtades, kus põhitegevus on alkoholi müük, on lubatud pool kliendikohtadest siseruumides. Teised söögikohad saavad kasutada 75 protsenti istekohtadest siseruumides. Igal kliendil peab olema oma istekoht siseruumides laua või muu tasapinna juures. Väliterrassidel pole külastajate kohtade arv piiratud.

Toitlustusettevõtete piirangud Ahvenamaa, Lõuna-Pohjanmaa, Põhja-Pohjanmaa, Kesk-Pohjanmaa, Lõuna-Savo, Pohjanmaa, Lõuna-Karjala ja Lapimaa maakondades alates 30. juulist: Klientide arvule ega alkoholi müügi ning lahtioleku aegadele pole eraldi piiranguid.

Üldised hügieeni- ja distantsi hoidmise kohustused kehtivad baastaseme ja kiire kasvu faasi piirkondades.

Erandid jäävad kehtima nagu varem

Määruses sätestatud piirangud ei kehti asutuse sööklate ega klientidele kaasa müüdud toidu kohta. Lahtiolekuaja piirangud ei kehti Soome ja välismaal vahel või välismaal sõitvate vee- ja õhusõidukite pardal ning tanklates.

Piirkondlik epideemia olukord vaadatakse üle järgmise nädala jooksul ja piiranguid kohandatakse vastavalt piirkondade epideemia olukorrale.

Kommentaarid
(Külastatud 1,112 korda, 1 külastust täna)