Soome valitsus uuendas madala koroona ohuga riikide nimekirja

Soome valitsus kiitis heaks määruse muudatuse, mis lubab Soome siseneda ilma nakkushaiguste seaduses sätestatud tervise- ja ohutusmeetmeteta.

Isikutel, kes saabuvad Soome riigist või piirkonnast, kus koroonaviirushaiguse esinemine või muteerunud viiruse levik ei kujuta endast erilist epideemia leviku ohtu, ei pea olema koroonaviiruse vaktsineerimise või viimase 6 kuu jooksul läbi põetud koroonaviiruse haiguse või COVID-19 testi tõendit. Määrus jõustus 12. juulil 2021.

Määrust on epideemia olukorra tõttu muudetud. Epideemia olukorra halvenemise tõttu eemaldatakse määrusest Malta. Samal ajal lisatakse määrusesse Slovakkia ja Taiwan, kus epideemia olukord on paranenud.

Valitsuse määruse kohased riigid, mille puhul Soome sisenevatele isikutele testi või tõendit ei nõuta, on Austraalia, Hongkong, Island, Iisrael, Hiina, Macao, Poola, San Marino, Singapur, Slovakkia, Taiwan, Uus-Meremaa ja Vatikan ning Norra Omasvuono, Kaivuono, Rosina, Koutokeino, Kaarasjoki, Teno, Uuniemi ja Lõuna-Varangi vallad. Muudatus jõustub esmaspäeval, 26. juulil 2021.

Määrust muudetakse vastavalt epideemilise olukorra muutumisele.

Kommentaarid
(Külastatud 627 korda, 1 külastust täna)