Soome valitsus kehtestas söögikohtade lahtiolekuaja piirangud mitmes maakonnas

Soome valitsus muutis koroonaepideemia tõttu toitlustusettevõtete tegevust piiravat määrust. Määrus jõustub laupäeval, 24. juulil 2021.

Söögikohtade lahtiolekuajad ja alkoholi müügi ajad on vastavalt koroona kiire nakatumisete arvu kasvu faasile piiratud. Kymenlaakso, Pirkanmaa, Päijät-Häme, Uusimaa ja Edela-Soome maakondades on toitlustusasutustes lubatud alkoholi müüa kell 07-24 ja toitlustusasutused võivad olla avatud kell 05-01.

Söögikohas, kus alkoholi müük on peamine tegevus, kasutatakse siseruumides poolt kliendikohtadest. Teised söögikohad kasutavad siseruumides 75 protsenti istekohtadest. Igal kliendil peaks olema oma istekoht siseruumides laua või muu tasapinna juures. Väliterrassidel pole külastajate kohtade arv piiratud.

Üldised hügieeni- ja distantsi hoidmise kohustused kehtivad nii koroona baastaseme kui kiire nakatumiste arvu kasvu piirkondades.

Määruses sätestatud piirangud ei kehti asutuste sööklate ega klientidele toidu kaasa müümise kohta. Lahtiolekuajad ei kehti Soome ja välisriikide vahel või välismaal liikuvate vee- ja õhusõidukite pardal ega tanklates.

Toitlustusettevõtete piirangud Ahvenamaa, Lõuna-Pohjanmaa, Kainuu, Põhja-Pohjanmaa, Kesk-Pohjanmaa, Põhja-Savo, Põhja-Karjala, Kesk-Soome, Lõuna-Savo, Pohjanmaa, Satakunta, Lõuna-Karjala, Kanta-Häme ja Lapimaa maakondades alates 24.7.: Klientide arvule ega alkoholi müügile ning lahtioleku aegadele pole eraldi piiranguid.

Piirkondlik epideemia olukord vaadatakse üle järgmise nädala jooksul. Kui epideemia olukord halveneb, võidakse lahtiolekuaegade piiranguid veelgi laiendada.

Kommentaarid
(Külastatud 439 korda, 1 külastust täna)