Soome vaktsiinijuht: Inglismaal käib praegu eksperiment, mis saab siis, kui kõige suurema nakatumise ajal kaotada piirangud – Soome saab sellest õppida

Soome vaktsiiuniuuringute keskuse juht Mika Rämet ütles, et sügisel pole koroonaga seotud piirangutel enam mingit mõtet, sest selleks ajaks on kõik soovijad saanud lasta end vaktsineerida.

Rämet ütles, et piirangute eesmärk on olnud osta aega, et inimesed saaksid lasta end ära vaktsineerida. Nüüd on Soomes eakad inimesed suures osas vaktsineeritud, vahendab MTV.

Praegu on koroonaga nakatumised põhiliselt noorte, 10-29-aastaste hulgas. Rämeti väitel ei tasuks aga noori inimesi demoniseerida, neil on samuti õigus oma elu elada.

Rämeti sõnul tuleks edaspidi teha vaktsiini saamine võimalikult lihtsaks. Seetõttu on sobivad nn walk-in vaktsineerimiskohad. Vähemalt esimese doosi saamine peaks olema võimalikult lihtne. See aitaks kaasa vaktsineerituse kasvule alla 30-aastaste hulgas.

Inglismaal kaotati käesoleval nädalal enamus piiranguid, kuigi nakatumiste arv lööb rekordeid. Mujal Suurbritannias jäid piirangud alles. Inglismaal käib omamoodi eksperiment, mis saab, kui nakatumiste kõrgajal piirangud kaotada. Inglismaal on kahe doosiga vaktsineeritud ligi 70 protsenti täisealistest. Soomes on vastav protsent 30 ringis.

Inglismaal on praegu nakatumise tase Soomega võrreldes 10 korda suurem, aga pole veel teada, kui palju tuleb raskeid haigusjuhtumeid. Seetõttu saab näha, kuidas Inglismaal läheb ja Soome saab sellest õppida, ütles Rämet.

Kommentaarid
(Külastatud 1,619 korda, 1 külastust täna)