Soome terviseamet tuvastas üle Vene piiri sisse tulnud koroonaga nakatumiste puhul ainult Delta varianti

Soome terviseamet tuvastas Delta variandi kõigis positiivsetes koroonaproovides, mis tehti jalgpalli EM-iga seoses Venemaalt tulnud isikutel.

Maailma terviseorganisatsiooni WHO info kohaselt on Delta ehk India variant varasematest kergemini nakkav ja seetõttu kiirema levikuga. Terviseamet saab proovide kohta lisainfot järgmisel nädalal, vahendab Ilta-Sanomat.

Peterburist jalgpalli EM-ilt naasnutel on tuvastatud ligi 400 koroonaga nakatumist. Enamus neist nakatumistest on registreeritud Helsingis, Espoos ja Vantaal, Pirkanmaal ja Edela-Soomes.

THL: Venäjän rajalla otetuissa koronatesteissä löytyi deltamuunnosta

Maailman terveysjärjestö WHO on nostanut deltamuunnoksen huolestuttavien varianttien joukkoon sen suuren tartuttavuuden ja leviämistehon vuoksi. Venäjän rajalla EM-kisojen aikana otettujen koronavirusnäytteiden sekvensoinnit ovat valmistuneet, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Sekvensoinnissa on pystytty todentamaan jokaisen näytteen olevan deltamuunnosta eli niin sanottua Intian varianttia. Maailman terveysjärjestö WHO on nostanut deltamuunnoksen huolestuttavien varianttien joukkoon sen suuren tartuttavuuden ja leviämistehon vuoksi.

Kommentaarid
(Külastatud 249 korda, 1 külastust täna)