Soome piiriületuses muutused: Norra piiriületusel kaovad ajalised piirangud, 26. juulist saavad vabalt sisse kõik, kes täielikult vaktsineeritud

Soome valitsus tegi täna neljapäeval, 15. juulil otsused piiriületuse korra muutuste kohta. Alates esmaspäevast, 19. juulist kaovad ajalised piirangud Soome-Norra piiriületusel. Alates esmaspäevast, 26. juulist pääsevad Soome vabalt sisse kõik, kes on täielikult koroona vastu vaktsineeritud Soomes tunnustatud vaktsiiniga.

Soome valitsuse tänase, 15. juuli otsuse kohaselt kaotatakse 19. juulil piirangud Soome ja Norra vaheliste maismaapiiripunktide lahtiolekuaegadele. Teisisõnu on Soome ja Norra piiri ületamine esmaspäevast jälle võimalik ööpäevaringselt.

Lisaks taastatakse koroonaviiruse leviku ehk epidemioloogilise hinnangu alusel sisepiirikontroll taas Soome ja Malta ning Soome ja Sloveenia vahelises piiriületuses.

Epidemioloogilise hinnangu alusel muudetakse senist otsust alates 19. juulist 2021 välispiiriliikluses nii, et Kanada elanikele Kanadast Soome tulles kaotatakse sissesõidupiirangud ja samuti Iisraelist Soome tulles Iisraeli elanikele.

Alates 26. juulist võib Soome tulla kõikidest riikidest, kui esitatakse tõend Soomes tunnustatud täieliku vaktsiinikuuri läbimise kohta

Soome valitsuse 15. juuli otsuse kohaselt võivad esmaspäevast, 26. juulist 2021 Soome vabalt siseneda kõikidest riikidest isikud, kes esitavad enne Soome sisenemist tõendi Soomes tunnustatud vaktsiinikuuri läbimise kohta.

Soome reisijad peaksid aga arvestama sellega, et vähem kui pool aastat tagasi läbi põetud COVID-19 haiguse tõendi alusel on endiselt lubatud riiki sisenemise ainult EL-i ja Schengeni riikide kodanikele ning EL- või Schengeni riigis elavatele isikutele.

Lisaks on alates 26. juulist EList või Schengeni riigist saabuva kruiisilaeva reisijatel lubatud Soomet külastada.

Kommentaarid
(Külastatud 887 korda, 1 külastust täna)