Soome piiriületajate arv kasvab, tagasi saadetakse vähem inimesi

Soome piiriületajate arv kasvab, aga piirilt tagasi saadetakse vähem inimesi, selgub Soome piirivalve ülevaatest Helsingi sadama piiriületuse kohta.

Eelmisel, 27. nädalal saabus Helsingi sadama kaudu Soome 43 607 isikut, mida on 1841 võrra enam kui eelneval nädalal. Piirilt saadeti tagasi 27 välismaalast, eelneval nädalal oli tagasi saadetuid 38. Peamised tagasisaatmise põhjused olid tööloa puudumine ja oht rahvatervisele.

Soome piirivalvurid jätkasid reisijate nõustamist Tallinna sadamas. Eelmisel nädalal otsustas oma reisi peale nõustamist ära jätta või edasi lükata 20 isikut, nädal varem oli neid 18.

Piirivalve abistab sadamas ka Helsingi linna tervisekaitseametnikke, kes teostavad reisijatele tervisekontrolli. Piirivalve jälgib tervisekontrollis üldist korda ja alustab menetlust siis, kui reisija keeldub kohustuslikust tervisekontrollist. Ametialast abi antakse praegu seisuga kuni 25. juulini.

Kommentaarid
(Külastatud 723 korda, 1 külastust täna)