Soome piiri ületas Helsingi sadama kaudu rohkem inimesi ja ka tagasi saadeti rohkem inimesi

Soome piirivalve info kohaselt kasvas eelmisel, 26. nädalal Helsingi sadama piiriületajate arv ja ka tagasi saadeti rohkem inimesi.

Soome saabus Helsingi sadama kaudu nädala jooksul 41 766 isikut, mida on 8015 ehk 24 protsenti enam kui eelneval nädalal. Tagasi saadeti sadamast 38 isikut (nädal varem oli neid 25).

Seoses tööreiside lubamisega kasvas kolmandatest riikidest tulijate arv ja nende puhul oli peamine tagasisaatmise põhjus puudulik tööluba.

Soome piirivalvurid jätkasid Tallinna sadamas reisijate informeerimist piiriületuse korra kohta. Lisaks jätkas Soome piirivalve koostööd Helsingi-Tallinna vahel opereerivate laevafirmadega. Tallinna sadamas loobus eelmisel nädalal Soome reisimisest 18 isikut, nädal varem oli neid 10.

Piirivalve jätkab ühtlasi sadamas tegutsevate Helsingi tervisekontrolli ametnike abistamist. Helsingi sadamas on loodud protsess, kus kohustuslik tervisekontroll toimub enne piirikontrolli. Piirivalve tagab sadamas üldist korda ja abistab tervisekontrolli ametnikke juhtudel, mil reisija keeldub tervisekontrollist. Selline abistamise kokkulepe kehtib praeguse seisuga 11. juulini.

Kommentaarid
(Külastatud 2,166 korda, 1 külastust täna)