Soome parlament kinnitas uue piiriületuse mudeli – nii pääseb edaspidi Soome

Soome parlament kinnitas täna reedel, 2. juulil toimunud viimasel täiskogu istungil enne puhkusele minekut uue piiriületuse mudeli.

Mudel paneb paika, kuidas on võimalik koroona tingimustes tulevikus Soome pääseda. Eesmärk on ära hoida koroona levik Soome, vahendab Ilta-Sanomat.

Piiriületuse mudeli kohaselt pääseb Soome vabalt madala nakatumisega riikidest. Need riigid määratakse eraldi valitsuse määrusega. Neile, kes on täielikult vaktsineeritud või põdenud viimase poole aasta jooksul koroonahaigust, ei kehti Soome piiri ületamisel testimise nõuded.

Negatiivse koroonatesti tõendiga reisijad peavad käima teist testi tegemas 3-5 ööpäeva peale Soome saabumist. Kui isik on vaktsineeritud ühe doosiga, siis eelnevat testi vaja pole, aga test tuleb teha 3-5 ööpäeva peale Soome saabumist.

Parlamendi sotsiaal- ja tervisekomisjon leevendas valitsuse poolt ette valmistatud piiriületuse mudeli nõudeid.

Näin Suomeen saa jatkossa tulla korona-aikana – eduskunta hyväksyi maahantulomallin

Maahantulomalli on hyväksytty eduskunnassa ilman äänestystä. Eduskunta on hyväksynyt niin sanotun maahantulo­mallin viimeisessä täysistunnossaan ennen kesän istuntotaukoa. Malli määrittelee sen, millä ehdoilla Suomeen voi jatkossa matkustaa. Tarkoituksena on estää koronavirustartuntojen leviäminen Suomeen. Maahantulomallin mukaisesti Suomeen saa tulla vapaasti matalan tautiriskin maista. Maat määritellään erikseen valtioneuvoston asetuksella.

Kommentaarid
(Külastatud 2,186 korda, 1 külastust täna)